Teribila poveste a cosmonautului rus care a căzut din spațiu. Singurul lucru ajuns intact pe Pământ din Vladimir Komarov

ACTUALITATE
Teribila poveste a cosmonautului rus care a căzut din spațiu. Singurul lucru ajuns intact pe Pământ din Vladimir Komarov
08 sept. 2023 | 10:40

Un cosmonaut rus a căzut din spațiu în trecut, ajungând să se prăbușească pe Pământ. Din el a mai rămas doar călcâiul, acesta fiind o poveste din vremea Uniunii Sovietice.

Cosmonautul rus se afla în spațiu, înconjurând globul și cu convingerea că nu va mai ajunge vreodată pe Pământ. Acesta se afla în apel cu Alexei Kosygin, un înalt oficial al Uniunii Sovietice care plângea pentru el pentru că la rândul său, credea că acest cosmonaut va muri.

Vehiculul spațial a fost construit în mod defectuos, consumând foarte puțin combustibil, iar parașutele acestuia, cu toate că nimeni nu știa, ajung să nu mai funcționeze, iar cosmonautul Vladimir Komarov, se află tot mai aproape de momentul prăbușirii, cu o viteză maximă spre Pământ, iar la impact, organismul ajunge să se topească.

căzut din spațiu

Vladimir Komarov era înrolat la varsta de 15 ani

Komarov se năștea în Moscova în data de 16 martie 1927, fiind încă de mic pasionat de aviație. La numai 15 ani, acesta este înrolat în Forțele Aviatice Sovietice. Puțin mai târziu, în anul 1964, acesta pilotează racheta Voskhod 1, care era prima rachetă ce ducea mai multe persoane în spațiu.

căzut din spațiu

Rămășițele navetei după impact

Uniunea Sovietică s-a gândit să organizeze ceva spectaculos pentru aniversarea a jumătate de secol de la Revoluția Comunistă. Astfel se facă că în data de 24 aprilie 1967, Komarov aflat în drumul său spre Pământ, după ce a participat la misiunea Soyuz I, observă că parașuta nu i se deschide, lăsând groază în toată lumea.

Komarov a fost cosmonautul care a căzut din spațiu

Acesta este amintit ca fiind „omul care a căzut din spațiu”. Din păcate, misiunea la care a participat nu a fost una pregătită minuțios, iar oamenii politici sovietici au fost cei care au grăbit demersurile din dorința de a mai bifa o realizare istorică.

Încă de la decolare, racheta a întâmpinat numeroase probleme care au fost ignorate de către cei din conducere. Gagarin a fost cel care le-a propus liderilor ca acest zbor să fie amânat din cauza anumitor defecțiuni, însă refuzul a venit prompt din partea autorităților ruse.

căzut din spațiu

Ceea ce a mai rămas din corpul lui Komarov

Acesta a orbitat în jurul planetei de câteva ori, iar după ce și-a încheiat misiunea, a încercat să intre în atmosferă însă fără a reuși. Misiunea se finalizează cu căderea sa pe Pământ și decesul lui Komarov într-o mare explozie, impactul făcând ca organismul său să se disperseze aproape în totalitate.

Naveta spațială a avut probleme la frâne, fiind nevoit să mai execute alte două ture în jurul Pământului înainte de a intra în atmosferă. De asemenea, aflat la altitudinea de 7.000 de metri deasupra Pământului, parașuta nu s-a deschis, iar cosmonautul s-a izbit de pământ. Tot ceea ce a mai rămas din acesta a mai fost un singur călcâi.