19 sept. 2023 | 09:33

Se construiește prima fabrică de roboți umanoizi: unde se va afla, cine o creează

ACTUALITATE
Se construiește prima fabrică de roboți umanoizi: unde se va afla, cine o creează

Agility Robotics își construiește prima fabrică de roboți bipezi în Oregon. Se așteaptă ca unitatea de producție să producă 10.000 de roboți umanoizi pe an.

Așadar, Agility Robotics, compania care a creat robotul biped Digit, deschide o fabrică de producție în Salem, Oregon, care va oferi companiei capacitatea de a produce peste 10.000 de roboți umanoizi pe an. Fabrica de 70.000 de metri pătrați numită „RoboFab” este programată să se deschidă în cursul acestui an și va angaja peste 500 de muncitori în Salem.

Astfel, Agility Robotics spune că instalația sa va folosi și propriul său Digits, robotul umanoid iconic, în noua fabrică. Robotul Digits va ajuta la mutarea, încărcarea și descărcarea mărfurilor din depozit.

Roboții umanoizi vor fi produși în masă

Mai exact, compania spune că unii clienți se pot aștepta la livrarea primilor Digits în 2024, cu disponibilitate generală pe piață în 2025. Într-o declarație, Damion Shelton, co-fondator și CEO al Agility Robotics, spune că obiectivul final al creării de roboți umanoizi Digits este de a „rezolva probleme dificile”, problemele din forța de muncă actuală, cum ar fi rănile, epuizarea, fluctuația mare de afaceri și golurile de muncă de nerezolvat”.

Desigur, fabricarea de roboți bipezi este ceva ce am văzut tot mai mult în ultimul timp, lucru realizat de concurenți precum Atlas al companiei Boston Dynamics și prototipul de robot Optimus de la Tesla deținută de Elon Musk. Cu toate acestea, niciunul nu s-a maturizat în măsura în care să poată produce mii de roboți ca cei observați în acest efort de către Agility Robotics. Totuși, până când acești roboți vor fi efectiv în producție, este prea devreme să spunem dacă roboții de depozit ai companiei Agility Robotics, care sunt proiectați pentru a umple un gol în industria logisticii și distribuției, își vor depăși, de fapt, concurenții pe această piață nouă, în plină dezvoltare.