Italienii revoluționează tehnologia: cum arată robotul umanoid care ar putea zbura într-o zi ca Iron Man

Italienii revoluționează tehnologia: cum arată robotul umanoid care ar putea zbura într-o zi ca Iron Man

În viitor, omenirea s-ar putea baza pe roboții umanoizi zburători, pentru a interveni în situații unde oamenii au nevoie rapidă de ajutor de specialitate.

Daniele Pucci, șeful laboratorului de inteligență artificială și mecanică de la Institutul Italian de Tehnologie, a făcut o mișcare foarte îndăzneață, de a monta un jetpack complet funcțional pe spatele unui umanoid sintetic iRonCub cu speranța de a- l face să zboare.

iRonCub este un robot echipat cu patru motoare cu reacție care îi conferă capacitatea de a zbura ca Iron Man!

iRonCub a fost dezvoltat de cercetătorii de la Institutul Italian de Tehnologie (IIT) și au trecut aproximativ cinci ani de pregătire pentru acest Iron Man, robotul zburător. Ideea din spatele iRonCub a fost să instaleze motoare cu reacție pe mâini și picioare pentru a face robotul să zboare. Este similar cu jetpack-ul dezvoltat de Richard Browning.

Există două motoare cu reacție prinse pe spatele robotului și două motoare cu reacție pe antebrațe. iRonCub poartă, de asemenea, ceea ce arată ca o pereche de pantaloni metalici, dar este de fapt realizat din material rezistent la căldură pentru a proteja robotul de focul motoarelor cu reacție.

Cele mai recente informații despre iRonCub provin dintr-o lucrare care va fi publicată într-o ediție din ianuarie a IEEE Robotics and Automation Letters .

Cum arată robotul umanoid 

 

Inventatorii geniali ai acestui robot prezintă omenirii o serie de beneficii care decurg din această nouă tehnologie de robot umanoid zburător. Vorbim despre beneficii tehnologice, dar și de ordin științific. Roboții umanoizi aerieni precum iRonCub pot ajuta la îmbunătățirea roboților zburători care sunt în mare parte quadrotori echipați cu un braț robotic. Acești roboți au limitări, deoarece nu se pot mișca prea mult și au probleme de zbor, în cazul în care condițiile meteo nu sunt favorabile și bate vântul.

Pucci crede, de asemenea, că roboții umanoizi aerieni pot fi un banc de testare pentru exoscheletele zburătoare pentru ființe umane. Procesul din spatele facerii unui robot umanoid aerian să zboare corect ridică, de asemenea, multiple întrebări teoretice și practice care pot ajuta științific la dezvoltarea roboților.

Următoarea provocare a cercetătorilor este să facă iRonCub să zboare cu un controler de zbor, iar rezultatul final ar putea fi să vedem o versiune mini a lui Iron Man, sus pe cer.

Citește și: