29 dec. 2023 | 07:49

Podul uimitor pe care te săruți de la distanță: De ce nu poți traversa Kiss Bridge, unde se află locul impresionant

ACTUALITATE
Podul uimitor pe care te săruți de la distanță: De ce nu poți traversa Kiss Bridge, unde se află locul impresionant

A fost inaugurat un nou punct de selfie, numit „Kiss Bridge”, unde cuplurile pot împărtăși un moment romantic pe fundalul apusului de soare vietnamez. Iată de ce nu poți traversa podul impresionant.

Kiss Bridge se află în Vietnam

Rezultatul unei colaborări între arhitectul italian Marco Casamonti și dezvoltatorul de turism de lux Sun Group, podul este situat în sudul insulei Phu Quoc din Vietnam, renumită pentru plajele sale frumoase, relatează CNN.

Podul se întinde pe o lungime de peste 800 de metri și este format din două jumătăți separate. Designul a fost inspirat de pictura clasică a frescei lui Michelangelo „Creația lui Adam” din Capela Sixtină – la fel ca degetele arătătoare din pictură, cele două jumătăți ale podului nu se ating.

În schimb, secțiunile nordică și sudică sunt separate de doar 30 de centimetri. Asta înseamnă că cei care se sărută vor trebui să se așeze câte unul de fiecare parte, apoi să se aplece dramatic pentru marele sărut. Distanța dintre poduri a fost calculată atât de precis încât, la 1 ianuarie a fiecărui an, soarele va cădea direct în spațiul dintre cele două jumătăți, potrivit Sun Group.

Vezi și: Locul din România, unic în Europa, care te fascinează pe loc: ce poveste unică ascunde

Atracție turistică

Numele vietnamez al podului, „Cau Hon”, înseamnă, de asemenea, „cerere în căsătorie”, pentru orice vizitator care speră să pună întrebarea. Podul este situat în orașul Sunset Town din insula Phu Quoc, în provincia Kien Giang din sudul Vietnamului, la 40 de minute de zbor de Ho Chi Minh City.

Phu Quoc este adesea considerată cea mai bună escapadă pe o insulă din Vietnam și este preferată de cei care merg în luna de miere. Grupul Sun a condus diverse proiecte similare, inclusiv „Podul de aur” de lângă Da Nang, unde două mâini gigantice ridică o structură strălucitoare. Amplasat la peste 1.400 de metri deasupra nivelului mării, podul se întinde pe o lungime de 150 de metri.

Vezi și: Locul din România preferat de elita Europei, acum un secol: aici crește singura plantă carnivoră din țara noastră