31 ian. 2023 | 10:32

O lovitură de stat militară, foarte posibilă în Rusia. Afirmațiile unui fost colaborator al Kremlinului

ULTIMA ORĂ
O lovitură de stat militară, foarte posibilă în Rusia. Afirmațiile unui fost colaborator al Kremlinului

O lovitură de stat militară devine o posibilitate în Rusia pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, a declarat luni Abbas Gallyamov, cel care îi scria discursurile președintelui rus Vladimir Putin.

Un fost colaborator al Kremlinului face previziuni nefaste pentru Putin

Vorbind pentru CNN,  Abbas Gallyamov, care a devenit analist politic, a declarat că, pe măsură ce pierderile rusești se vor accentua în Ucraina și țara se confruntă cu greutățile aduse de sancțiunile occidentale, rușii vor căuta pe cineva pe care să dea vina.

„Economia rusă se deteriorează. Războiul este pierdut. Sunt tot mai multe cadavre care se întorc în Rusia, așa că rușii se vor confrunta cu mai multe dificultăți și vor încerca să găsească explicații de ce se întâmplă acest lucru, privind în jur la procesul politic și își vor răspunde:

„Ei bine, acest lucru se datorează faptului că țara noastră este guvernată de un vechi tiran, un vechi dictator””, a spus Gallyamov, referindu-se la Putin.

„În acest moment, cred că o lovitură de stat militară va deveni posibilă” Acel moment ar putea veni în următoarele 12 luni, a spus el.

Putin ar putea anula alegerile prezidențiale

„Deci, peste un an, când situația politică se va schimba și va exista un președinte nepopular foarte detestat în fruntea țării și războiul este foarte nepopular, iar ei trebuie să verse sânge pentru asta, în acest moment, o lovitură de stat devine o posibilitate reală”, a adăugat el.

Gallyamov a mai spus că este de părere că Putin ar putea anula alegerile prezidențiale programate să aibă loc în martie 2024.

Judecând după acțiunile sale, atunci când escaladează pe ceva fără necesitate, ar putea într-adevăr să anuleze alegerile.

Fără o victorie asupra Ucrainei, el se va confrunta cu dificultăți cu rușii. Rușii nu au nevoie de el dacă nu este puternic.

El ar putea într-adevăr să declare legea marțială și să anuleze alegerile”, a declarat Gallyamov.