13 dec. 2023 | 11:20

Noutatea de la WhatsApp care-ți face viața mai ușoară: Ce poți face cu mesajele

ACTUALITATE
Noutatea de la WhatsApp care-ți face viața mai ușoară: Ce poți face cu mesajele

Acum poți fixa un mesaj în partea de sus a unui chat pe WhatsApp. Mesajul va rămâne în partea de sus a chat-ului ca banner timp de 24 de ore, 7 zile sau 30 de zile. Trebuie doar să atingi bannerul mesajului fixat pentru a naviga la mesajul din chat.

Cum fixezi un mesaj pe WhatsApp

Astfel, conform WhatsApp, ca să fixezi un mesaj, trebuie să îndeplinești următorii pași.

  • Android: Atinge și menține apăsat mesajul. Atinge mai multe opțiuni > Fixează > selectează durata de fixare (24 de ore, 7 zile sau 30 de zile) > Fixează
  • iPhone: Ține apăsat mesajul. Atinge Mai multe opțiuni > Fixare > selectează durata pin-ului (24 de ore, 7 zile sau 30 de zile)
  • Web și desktop: Accesează mesajul pe care vrei să îl fixezi și dă click pe meniu > Fixează mesajul > selectează durata fixarii (24 de ore, 7 zile sau 30 de zile) > Fixează.

Poți anula fixarea unui mesaj în orice moment. Dacă un indicator nu este anulat, acesta va fi anulat automat când expiră durata setată.

Vezi și: Schimbarea de la WhatsApp care te ajută „să pândești” mai cu spor. Cât de utilă este, de fapt

Mai mult, poți să setezi un mesaj ca pinned și într-un grup de WhatsApp. Administratorii grupului pot alege să permită membrilor să fixeze mesaje într-un chat de grup:

  • Android: Deschide chatul de grup și atinge Mai multe opțiuni > Setări grup > Activează sau dezactivează Editați setările grupului.
  • iPhone: Deschide chatul de grup și atinge Informații grup > Setări grup > Editează setările grupului > selectează Toți membrii sau Numai administratorii.
  • Web și desktop: Deschide chatul de grup și dă click pe Informații grup > Setări grup > Editează informații despre grup > Selectează Toți membrii sau Numai administratorii.

Când fixezi un mesaj într-un chat de grup, un mesaj de sistem este partajat tuturor celor din chat, indicând faptul că un mesaj a fost fixat și cine a făcut acest lucru. Utilizatorii nu pot vedea un mesaj fixat dacă se alătură unui grup după ce a fost trimis un astfel de mesaj, dacă și-au pierdut sau șters istoricul de chat sau dacă au șters mesajul înainte de a fi fixat.

Vezi și: Noutatea de la WhatsApp care îți vine în ajutor. Ce vei putea face de acum, dacă ești utilizator iOS