10 sept. 2023 | 08:24

Notepad se schimbă la față. Cum va fi mai bun pe Windows 11, de acum încolo

ACTUALITATE
Notepad se schimbă la față. Cum va fi mai bun pe Windows 11, de acum încolo

De-a lungul întregului istoric de 40 de ani al Notepad-ului, a trebuit întotdeauna să salvezi fișierul text înainte de a-l închide, altfel ai fi pierdut toate modificările făcute de la ultima salvare.

Totuși, nu așa funcționează Google Docs, Microsoft Loop și multe alte aplicații moderne de scriere, ceea ce face ca Notepad să fie puțin mai frustrant pentru unii oameni.

Microsoft remediază acest lucru cu o nouă funcție de salvare automată, care vine în Notepad în Windows 11.

Cum te va ajuta Notepad

Microsoft lansează o actualizare a Notepad-ului pentru Windows Insiders pe canalele Canary și Dev ale Windows 11, care adaugă salvarea automată în editorul de text.

Compania a spus într-o postare pe blog: „Cu această actualizare, Notepad va începe să salveze automat starea sesiunii, permițându-vă să închideți Notepad fără nicio întrerupere a dialogurilor și apoi să reluați de unde ați rămas când vă întoarceți.

Notepad va restabili automat filele deschise anterior precum și conținutul nesalvat și editările în acele file deschise.”

Important este că modificările tale nu sunt salvate automat în fișier, așa că nu trebuie să îți faci griji cu privire la suprascrierea din greșeală a datelor importante.

În schimb, Notepad reține textul și scrie modificările înapoi în fișier numai dacă îl salvezi în mod explicit. În acest fel, editările tale. nu ar trebui să se piardă dacă computerul se blochează sau își pierde puterea – fișierul rămâne în starea anterioară până când îl salvezi.

În același timp, Microsoft testează o actualizare a Snipping Tool cu o bară de captură combinată. Noua interfață are un buton pentru a comuta între capturara ecran și înregistrarea ecranului, la fel ca bara de joc Xbox existentă în Windows 10 și 11 și interfața de captură pe macOS (Command+Shift+5).

Poți activa panoul apăsând tasta Print Screen, deschizându-l în modul captură de ecran cu Win+Shift+S sau deschizându-l în modul de înregistrare a ecranului cu Win+Shift+R. Microsoft a început să testeze înregistrarea ecranului cu Snipping Tool încă din februarie.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele