31 dec. 2022 | 06:55

Funcții ascunse în Windows 10 despre care, probabil, nu știai: cum te ajută

ACTUALITATE
Funcții ascunse în Windows 10 despre care, probabil, nu știai: cum te ajută

Chiar dacă ai folosit Windows 10 multă vreme, probabil că încă există funcții pe care nu ai avut ocazia să le folosești până acum.

Spre exemplu, dacă îți plac emoji-urile, află că există o modalitate ușoară de a introduce așa ceva în orice document. Pentru a face acest lucru, apăsă Windows+„ . ” (punct) de pe tastatură.

Mai mult, dacă spațiul de lucru Windows pare aglomerat, desktopurile virtuale te pot ajuta să îți gestionezi ferestrele deschise. Pentru a adăuga un nou desktop virtual, dă click pe pictograma Vizualizare activități, din bara de activități sau apasă Windows+Tab.

În cazul în care obișnuiești să iei notițe în editorul de text încorporat din Windows 10, Notepad, acest sfat îți va veni în ajutor. Pentru a obține o dată și un marcaj de timp în Notepad, apăsă F5.

Funcția specială pentru captura de ecran te ajută să selectezi doar ce vrei

Pentru a lansa Snip & Sketch, apăsă pe Windows+Shift+S pe tastatură, sau îl poți căuta în Start. Pentru a face o captură de ecran, dă click pe butonul „Nou”, din bara de instrumente, și apoi evidențiază cu mouse-ul ce îți trebuie.

O funcție încorporată Windows 10 numită Istoricul fișierelor face o copie de rezervă a fișierelor tale. Face asta în mod implicit, în fiecare oră, dar poți modifica frecvența la fiecare 10 minute. Este similar cu Time Machine, de pe un Mac.

Xbox Game Bar este una dintre cele mai puternice arme secrete ale Windows 10. Pentru a-l folosi, apasă Windows+G. În meniul principal din Bara de jocuri, dă click pe pictograma mică „Captură” și începe înregistrarea.

Dacă ai nevoie de o pauză de la notificări, Focus Assist este exact ceea ce îți trebuie. Când este activat, nu vei primi ferestre pop-up de notificare în colțul ecranului. Pentru a-l activa, dă click pe pictograma Centru de acțiuni (care arată ca un balon de cuvinte) din partea dreaptă a barei de activități.

Celor care lucrează la ore târzii din noapte, modul Night Light le poate fi de ajutor. Acesta poate ajuta la reducerea oboselii ochilor făcând ecranul să pară mai cald.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele