31 mart. 2023 | 09:55

Notepad++, mult mai prietenos cu Windows 11: ce poți face cu el

ACTUALITATE
Notepad++, mult mai prietenos cu Windows 11: ce poți face cu el

Notepad++ este un editor de text destul de popular pentru Windows, construit, în mod deosebit, pentru a gestiona orice, de la editarea codului sursă până la răsfoirea fișierelor text de dimensiunea unei cărți întregi. Practic, utilitatea acestuia este destul de versatilă, în context.

Cea mai recentă actualizare deține un plus util pentru computerele pe care s-a instalat deja Windows 11.

Windows 11 a introdus un nou meniu contextual cu click dreapta pentru fișiere și a mutat acțiuni precum copierea și ștergerea în butoane mici, ascunzând vechile opțiuni în spatele unui meniu suplimentar „Afișați mai multe opțiuni”.

Acest lucru a însemnat, efectiv, că elementele de meniu, adăugate de aplicații precum Notepad++, necesită acum un click suplimentar, cu excepția cazului în care aplicațiile acceptă noul format pentru Windows 11.

Notepad++ 8.5 este acum mai bun

Notepad++ 8.5 este acum disponibil pentru descărcare, iar cea mai vizibilă modificare este că programul de instalare adaugă, mai nou, o intrare de meniu File Explorer pentru Windows 11, ceea ce este excelent, de vreme ce te scutește de un click.

Poate că un click n-ar trebui să pară cine-știe-ce muncă, dar atunci când lucrezi la foc automat, orice acțiune în minus înseamnă timp în plus.

După ce actualizarea este instalată, vei vedea o opțiune care spune cam așa: „Editați cu Notepad++”. Vei vedea asta când vei da click dreapta pe un fișier, fără a fi nevoie să intri în stratul secundar.

Notepad++ se află și în meniul contextual în stil vechi, așa că dacă ai dezactivat complet noul meniu, te vei bucura să afli că nu vei pierde opțiunea.

Notepad++ 8.5 beneficiază și de alte modificări minore, inclusiv anumite remedieri de erori pentru acțiunea de click pe butonul din mijloc, element lipsă pentru completarea automată, panouri și traduceri.

În cazul în care te întrebai, poți deja descărca Notepad++ de pe site-ul oficial al companiei.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele