10 sept. 2023 | 06:55

Killer Book Club, filmul de groază de pe Netflix care își bate joc de clișee. De ce ar trebui să îl vezi

ACTUALITATE
Killer Book Club, filmul de groază de pe Netflix care își bate joc de clișee. De ce ar trebui să îl vezi

Killer Book Club este numele unui film oarecum simpluț, de groază, pe care îl poți vedea chiar acum pe Netflix, dacă ai un abonament pe rețeaua de streaming.

De altfel, probabil că îți trebuie un pic mai multă răbdare să îl vizionezi, în cazul în care deja ai trecut prin toate horror-urile cult, de pe Netflix sau nu.

Totuși, există un motiv cât se poate de firesc pentru care ar trebui să îl vezi, în ciuda primei impresii, și îți voi explica imediat care este acesta.

Motive ca să te uiți la Killer Book Club

Killer Book Club este un film spaniol, realizat în 2022, pe care îl poți vedea chiar acum pe Netflix.

Pelicula spune povestea unui grup de studenți pasionați de romane de groază care se întâlnesc periodic pentru a „tranșa” cărțile preferate, având împreună un soi de club de lectură destinat acestei nișe.

Totul se duce de râpă în momentul în care în peisaj apare un criminal care le transformă fanteziile în realitate pură.

Interesant este că, pe toată durata filmului, se ironizează prezența clișeelor în filmele și cărțile horror, iar Killer Book Club reușește să le aducă pe toate la un loc, prin scenariul și producția amintită.

Ceea ce, evident, mă aduce la motivul real pentru care ar trebui să vezi acest film, mai ales dacă studiezi producția cinematografică.

Tind să cred că oarecum intenționat, Killer Book Club încearcă să-ți strângă sub același acoperiș absolut toate clișeele existente în filmele de groază, în timp ce face „mișto” de ele.

Evident, te vei prinde încă de la început cine este, de fapt, criminalul, așa cum vei anticipa toată acțiunea, bucățică cu bucățica.

În mod clar, dacă nu ai dispoziția să vezi o colecție fascinantă de clișee cinematografice, folosite încă de la John Carpenter încoace, poți oricând să alegi altceva.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele