26 ian. 2023 | 08:38

Informația momentului de la Dacia, s-a întâmplat în România: cel mai bun motiv să ai mașină românească

ACTUALITATE
Informația momentului de la Dacia, s-a întâmplat în România: cel mai bun motiv să ai mașină românească

Deja de câțiva ani, șefii Dacia s-au lăudat cu tranziția constructorului de la Mioveni către soluții de motorizare verzi, semnificativ mai prietenoase cu mediul înconjurător. În contextul în care Dacia Spring a fost un succes răsunător, dar nu a fost produsă în România, a urmat lansarea primului hibrid produs integral pe meleaguri mioritice.

În conformitatea cu promisiunile de acum un an, Dacia Mioveni a început construcția primul său autoturism hibrid în 2023. Este vorba de o Dacia Jogger a cărei asamblare tocmai a fost finalizată și a făcut subiectul imaginii de mai jos. Aceasta este o premieră foarte importantă pentru piața autohtonă.

primul-vehicul-Jogger-Hybrid-140

Prima Dacia Hibridă construită la Mioveni

Dacia a început fabricația primului model hibrid din portofoliu, este vorba de Jogger 140. Din câte se pare, modelul a fost deja asamblat în aproximativ 80.000 de exemplare, din care aproximativ 90% au fost trimise la export, în principal în Europa Occidentală.

Primul vehicul cu tehnologie hibridă produs la Mioveni sub sigla Dacia are 7 locuri și este dotată cu o tehnologie modernă ce-i permite un demaraj sistematic în mod 100% electric și un cuplu motor disponibil imediat ce facilitează accelerări energice, conform economedia.ro.

Ca referință, dacă te gândești să-ți cumpei un astfel de autoturism, principalul argument de achiziție, dincolo de motorizarea hibrid, este dat de autonomie. Jogger Hybrid 140 promite peste 900 de kilometri în ciclu mixt omologat WLTP. În ceea ce privește bateria din spatele mecanismului hibrid, aceasta dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 de kilometri.

Lider al segmentului C-Break din România, Dacia Jogger s-a situat, în 2022, pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din Europa, conform reprezentanților Dacia.

În ceea ce privește o eventuală achiziție, pe site-ul Dacia, aceasta are un preț de pornire de la 23.750 de euro în varianta cu 5 locuri și poate ajunge până la un maxim de 27.112 euro în versiunea de top cu 7 locuri și toate dotările puse la dispoziție de brandul autohton.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele