28 ian. 2023 | 16:01

Gemeni născuți după 30 de ani de la concepere. Mama lor este cu doar 3 ani mai mare decât ei

ACTUALITATE
Gemeni născuți după 30 de ani de la concepere. Mama lor este cu doar 3 ani mai mare decât ei

Rachel Ridgeway este mama unor gemeni născuți după 30 de ani de la concepere. Teoretic, aceasta este cu doar trei ani mai în vârstă decât cei doi copii, iar tehnologia duce și mai departe industria medicală.

Gemenii s-au născut în urmă cu câteva săptămâni și s-au dezvoltat din cei mai vechi embrioni cunoscuți care au dus la o naștere vie. Embrionii fiului și fiicei soților Rachel și Philip au fost inseminați la trei decenii de la înghețare, în aprilie 1992.

Părinții biologici ai copiilor au rămas anonimi după ce au donat embrionii Centrului Național de Donare de Embrioni. Organizația creștină nonprofit, care oferă transferuri de embrioni înghețați doar cuplurilor heterosexuale și care sunt căsătorite de cel puțin trei ani, a stocat embrionii în azot lichid alături cu alte câteva mii de embrioni.

NEDC a fost înființat în 2002 ca o modalitate de a ajuta oamenii să-și întemeieze sau, ca și Ridgeways, să își mărească familiile.

„Aveam 5 ani când Dumnezeu a dat viață acestor embrioni”, a spus Philip, un creștin devotat.

Acesta a declarat că nașterea lor a fost mai remarcabilă, deoarece Rachel avea doar 3 ani în momentul conceperii lor. Soții Ridgeway au deja patru copii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani și au abordat inițial centrul NEDC în decembrie 2019.

„Am avut nevoie de ajutor pentru fertilitate pentru a concepe cei trei copii ai noștri cei mai mari”, a spus Rachel, care a luat medicamentul Clomid, care stimulează hormonii.

născuți 30 ani concepere

Gemenii sunt perfect sanatosi, iar sotii Ridgeway considera ca sunt speciali (Foto: Rachel și Philip Ridgeway)

Cuplul a folosit banii pe care i-ar fi cheltuit pe tratamente de fertilitate pentru a plăti pentru adoptarea embrionilor înghețați. Ei au ales să adopte un embrion înghețat de la NEDC din Knoxville, Tennessee, scriu cei de la Insider.com.

„Am decis să punem banii pe care i-am folosi în mod normal pentru îngrijirea fertilității către adopția de embrioni. Am vrut să urmăm acest traseu”, a spus Rachel.

Lucrurile s-au schimbat câteva luni mai târziu, când au fost surprinși că au putut concepe cel de-al patrulea copil, acum în vârstă de 2 ani acum. Totuși, erau hotărâți să aibă mai mulți copii, astfel că și-au revizuit planul. Philip a afirmat că au fost motivați de credințele lor religioase.

„Întotdeauna ne-am gândit: „Să avem cât mai mulți copii pe care Dumnezeu vrea să ni-i dea. Ne-am gândit: „Nu am terminat încă, dacă aceasta este voia lui Dumnezeu””, a spus tânărul de 35 de ani.

Familia Rachel si Philip Ridgeway

Soții Ridgeway au folosit embrionii gemenilor lor de la NEDC din Knoxville, Tennessee (Foto: Rachel și Philip Ridgeway)

Gemenii care s-au născut la 30 de ani de la concepere

Cuplul, care locuiește în Vancouver, Washington, și-a selectat embrionii în decembrie 2021 din secțiunea „apreciere specială” a NEDC.

„Acești embrioni sunt adesea trecuți cu vederea, deoarece au fost donați de părinți care aveau un istoric cunoscut de anumite tulburări genetice”, a spus Rachel.

Soții Ridgeway au spus că nu le pasă dacă embrionii de 30 de ani sunt considerați perfecți.

„Am aflat că acești copii sunt rar luați în considerare, deoarece mulți părinți care intră în proces se întreabă ce ar putea avea. Nu prea a contat pentru noi dacă sunt considerați perfecți sau nu”, a spus Rachel.

Bărbatul de 34 de ani a spus că li s-a spus că tatăl biologic al gemenilor a murit de SLA, cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig.

„Există posibilitatea ca aceasta să fie o tulburare genetică pe care o pot avea sau nu, dar nu ne-a păsat”, a spus Rachel.

Trei dintre ele au fost transferate, iar două dezvoltate. Rachel, care a spus că a avut o sarcină relativ simplă, a născut pe 31 octombrie la 37 de săptămâni și două zile. Timothy cântărea 6 kilograme, în timp ce Lydia cântărea 5 kilograme.

Nașterea record a gemenilor a fost verificată de Biblioteca Medicală Preston a Universității din Tennessee. Deținătorul recordului anterior a fost un copil pe nume Molly Gibson, care s-a născut în 2017. Embrionul înghețat, care mai târziu a devenit Molly, a fost păstrat timp de 24 de ani.

Cât despre soții Ridgeway, ei i-au spus că nu au ales embrionii de 30 de ani pentru publicitate. Părinții plănuiesc să le spună gemenilor povestea concepției lor când vor fi mai mari.