26 sept. 2023 | 12:55

Documentarul pe care nu trebuie să-l ratezi toamna aceasta. Ce știm despre Animals Up Close, unde îl vezi

ACTUALITATE
Documentarul pe care nu trebuie să-l ratezi toamna aceasta. Ce știm despre Animals Up Close, unde îl vezi
National Geographic

Întâlnirea cu o puma pe nume Petaka sau o filmare destul de periculoasă denumită „surfing Godzillas”, iată doar câteva dintre cele mai importante momente ale noului documentar Animals Up Close, al prezentatorului și exploratorului de la National Geographic, Bertie Gregory.

Seria și-a propus să se concentreze asupra vieților animalelor pentru a obține o imagine mai clară a modului în care se defășoară existența unora dintre cele mai curioase creaturi de pe Pământ.

Lucrând cu National Geographic, abordarea îi aduce pe spectatori în spatele obiectivului pentru a înțelege mai bine cum este, de fapt, să ieși pe teren pentru a filma unele dintre cele mai uimitoare și uneori periculoase animale sălbatice de pe Pământ.

Oamenii, cele mai periculoase „animale” de pe Pământ

Cu toate acestea, așa cum a spus chiar Gregory pentru IFLScience, adesea oamenii sunt cele mai periculoase „animale” de pe Pământ.

Petaka este o puma pe care Gregory o cunoaște de când era doar un pui și reprezintă un exemplu în acest sens. Ea trebuie să înfrunte o pradă periculoasă, dar adevărata amenințare devine cu adevărat evidentă atunci când se apropie puțin cam prea mult de turma unui fermier. Totul se transformă într-o cursă pentru supraviețuire.

Această filmare, prima de acest fel, este una destul de dramatică prin utilizarea imaginilor termice pentru a arăta încercările de vântoare, surprinse în toată gloria, în ciuda faptului că totul a fost filmat la miezul nopții.

Capturarea acestor imagini nu a fost un lucru deloc ușor, mai ales dacă este să luăm în calcul faptul că autorul a încercat să piloteze o dronă într-un mediu plin de obstacole, deasupra solului.

„Pilotarea unei drone noaptea este un lucru dificil pentru că pierzi toate referințele vizuale pe care le ai în mod normal, știi, unde sunt munții, unde sunt copacii, practic toate lucrurile pe care nu vrei să le lovești”, a spus Gregory pentru IFLScience.

Evident, pentru a afla mai multe despre documentar, va trebui să urmărești Animals Up Close. Îl poți vedea pe National Geograhic chiar acum, însă și pe Disney+.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele