22 ian. 2023 | 09:53

Cum să-ți încarci CV-ul pe LinkedIn și să te apropii de jobul dorit

ACTUALITATE
Cum să-ți încarci CV-ul pe LinkedIn și să te apropii de jobul dorit

Adăugarea CV-ului pe LinkedIn le permite celor care fac angajări să îți vadă realizările în carieră și, eventual, să te contacteze, dacă ești ceea ce caută.

Poți încărca CV-ul în profilul tău, într-o listă de locuri de muncă sau direct într-o postare din feed-ul tău.

Cu excepția cazului în care ți-ai făcut public întregul profil, angajatorii nu pot vedea nimic despre tine, dacă nu s-au „împrietenit” cu tine.

Totuși, dacă încarci un CV în profilul tău, vizitatorii profilului pot afla ce abilități ai și, mai ales, dacă te potrivești. Nu se știe niciodată ce oferte poți primi în acest fel.

Cum îți pui CV-ul la „vedere”: metoda simplă

Primul pas este să intri în contul tău de LinkedIn, ca mai apoi, în colțul din dreapta sus al site-ului, să dai click pe Eu > Vizualizare profil.

Pe pagina de profil, sub numele tău, dă click pe „Adăugați secțiunea de profil”. În fereastra „Adăugați la profil”, selectează Recomandat > Adăugați caracteristici.

Lângă titlul „Prezentat”, selectează semnul „+” și alege „Adăugați conținut media”.

De aici accesezi folderul care conține CV-ul și dai dublu click pe CV pentru a-l încărca.

Denumești intrarea așa cum crezi de cuviință, salvezi și gata! Bineînțeles, poți, mai apoi, să începi să cauți locuri de muncă și să-ți intsruiești contul de LinkedIn să atașeze automat CV-ul la cerere.

În altă ordine de idei, ai face bine ca CV-ul tău să fie redactat în limba engleză, întrucât marile companii vor aprecia asta.

O limbă străină va fi mereu un plus. Totuși, dacă CV-ul tău a fost redactat în limba engleză de altcineva, la competențe ar trebui, în spiritul corectitudinii, să menționezi nivelul tău.

Nu în ultimul rând, nu minți în CV, de vreme ce orice minciună nedescoperită pe loc este o minciună care „îți va exploda în față” când te vei aștepta mai puțin.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele