14 mai 2023 | 08:55

Cum creezi un traseu personalizat pe Google Maps: e mai simplu decât crezi

ACTUALITATE
Cum creezi un traseu personalizat pe Google Maps: e mai simplu decât crezi

Nu ai nevoie de niciun software special pentru a crea un traseu personalizat pentru tine sau pentru alții. Google Maps este tot ce ai nevoie, permițându-ți să adăugi propriile puncte, forme și indicații pe o hartă personalizată.

Pentru a face acest lucru, va trebui să utilizezi Google Maps pe desktop.

În cazul în care nu știai, poți desena propriile forme pe harta existentă pentru a adăuga mai multe detalii. Deși poți vizualiza o hartă personalizată în aplicația Google Maps pentru Android și iOS, o poți crea numai folosind versiunea web a Google Maps pe desktop.

Cum îți personalizezi traseul pe Google Maps

Pentru a începe, accesează site-ul web Google Maps și conectează-te folosind contul tău Google. După ce te-ai conectat, apasă pe pictograma Puneți din stânga sus.

În meniul de opțiuni, dă click pe opțiunea „Salvat”.

În meniul „Locațiile tale” care apare în stânga, dă click pe fila „Hărți”. În partea de jos a meniului, selectează butonul „Creați o hartă”.

Fereastra de creare a hărții va apărea într-o filă nouă. Pentru a-l denumi, selectează textul „Hartă fără titlu” din partea de sus a meniului din stânga.

În meniul „Editați titlul și descrierea hărții”, adăugă un nume și o descriere pentru harta ta, apoi dă click pe „Salvați”/

Harta ta personalizată este formată din straturi, cu stratul „Hartă de bază” (vizualizarea principală Google Maps) în partea de jos.

Poți personaliza aspectul stratului „Harta de bază” selectând săgeata de opțiuni de lângă „Harta de bază” și alegând o altă temă de hartă.

Când creezi o nouă hartă personalizată în Google Maps, un nou „Strat fără titlu” este adăugat în mod implicit.

Poți adăuga câte straturi vrei pe harta personalizată, permițându-ți să separi diferitele componente ale noii hărți unele de altele, făcând click pe butonul „Adăugați strat”.

Dacă vrei să redenumești acest strat, selectează pictograma meniului cu trei puncte de lângă strat și apoi dă click pe „Redenumiți stratul” în meniul drop-down.

Pentru a-l șterge, selectează, în schimb, „Ștergeți stratul”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele