30 ian. 2023 | 11:38

Celebrul actor de la Hollywood John Malkovich va juca în România: unde va putea fi văzut actorul din serialul “The New Pope”

ACTUALITATE
Celebrul actor de la Hollywood John Malkovich va juca în România: unde va putea fi văzut actorul din serialul “The New Pope”

John Malkovich vine în România. Celebrul actor va juca într-o piesă de teatru în Timișoara.

Faimosul actor de la Hollywood, care a avut roluri în peste 70 de filme, va juca de această dată într-o piesă de teatru, în cadrul evenimentelor organizate la Timișoara, pentru a marca statutul de Capitală Culturală Europeană.

De altfel, țara noastră nu îi e străină actorului american. Lui Malkovich i-a fost atribuit rolul celebrului dirijor și compozitor român Sergiu Celibidache, în filmul biografic „Cravata Galbenă”, cu scene filmate în România.

John Malkovich, în România

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat că vor fi evenimente mari, în acest an, la Timișoara.Unul dintre ele este prezența actorului american John Malkovich care va juca într-o piesă de teatru, dar și expoziția Brâncuși care va începe în luna septembrie.

Dominic Fritz a declarat, recent, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, că titlul de Capitală Europeană a Culturii este un titlu de onoare acordat de Comisia Europeană.

”Acest titlu este, în primul rând, un titlu de onoare dat de Comisia Europeană, o recunoaștere a potențialului unui oraș și a faptului că aceste orașe care dețin titlul de Capitală Culturală spun ceva despre Europa de azi, despre cultura europeană, despre valorile europene. În acest sens, faptul că Timișoara a fost ales, bineînțeles că înseamnă că putem să arătăm că este un oraș, o regiune în care de sute de ani trăim valori europene, de diversitate, de respect, de inovare și prin asta este o șansă, o oportunitate strategică, aș spune, pentru România, de a ne plasa din nou pe harta Europei și de a schimba radical narativul despre România în străinătate”, a declarat Dominic Fritz, pentru sursa menționată anterior.

Renumitul actor John Malkovich este cunoscut pentru interpretarile sale din Dangerous Liaisons și Being John Malkovich, dar joacă și în serialul HBO „The New Pope”.