04 dec. 2023 | 09:37

Cel mai bun motiv să renunți la WhatsApp pentru Telegram. Te scapă de stresul mesajelor audio înregistrate

ACTUALITATE
Cel mai bun motiv să renunți la WhatsApp pentru Telegram. Te scapă de stresul mesajelor audio înregistrate

Telegram oferă acum tuturor utilizatorilor transcripții limitate ale mesajelor vocale. Recomandările de canale se numără, de asemenea, printre numeroasele funcții noi.

Ce se întâmplă cu mesajele pe Telegram

Telegram a lansat o actualizare majoră pentru aplicațiile sale iOS și Android, care include o serie de funcții noi și îmbunătățite. De anul trecut, utilizatorii Telegram Premium au putut obține transcripții ale mesajelor vocale și video, iar acum platforma deschide această funcție pentru toată lumea, deși pe o bază mai limitată.

Utilizatorii care nu plătesc vor putea converti două mesaje pe săptămână în text. Trebuie doar să apeși pictograma →A de pe un mesaj vocal și veț primi o versiune text a notei. Telegram observă că lansează această funcție treptat, așa că este posibil să nu ai acces la ea imediat.

De asemenea, Telegram caută să îmbunătățească descoperirea canalelor. Astfel, de fiecare dată când te alături unui canal, vei vedea o selecție de canale publice similare. Telegram bazează aceste recomandări pe asemănări în bazele de abonați. Vei putea vizualiza aceste recomandări oricând, accesând profilul unui canal.

Vezi și: Schimbarea de la WhatsApp care te ajută „să pândești” mai cu spor. Cât de utilă este, de fapt

Face îmbunătățiri

Mai mult, acum poți include un comentariu video sau o reacție cu o poveste. Vei avea posibilitatea de a redimensiona acest mesaj video și de a-l muta pe ecran. Poți adăuga un mesaj video, o funcție care scoate o pagină din registrul de joc TikTok, ținând apăsată pictograma a camerei în editorul de povești pentru a captura un clip selfie. Poți regla volumul ținând un deget pe video din partea de jos a ecranului.

Repostarea poveștii altcuiva este acum o simplitate. Doar atinge butonul de distribuire a unei povești, apoi veț avea opțiunea de a o reposta. Numai poveștile care au vizibilitatea setată la public pot fi repostate. Poți adăuga un comentariu video și la poveștile repostate.

În plus, utilizatorii Premium își pot configura profilurile cu combinații de culori unice, toată lumea poate aplica imagini de fundal personalizate fiecărui chat individual (utilizatorii Premium pot seta același model pentru ambii participanți), iar administratorii de canal pot personaliza emoji-urile care apar ca reacții. În plus, orice aplicație Telegram poate detecta acum un limbaj de codare în mesaje și poate evidenția sintaxa cu o formatare adecvată.

Vezi și: Telegram „fură” de la WhatsApp: ce funcție nouă va avea platforma de mesagerie