02 ian. 2023 | 08:35

Ce nu mai poți să faci pe contul tău Netflix: este, oficial, o infracțiune

ACTUALITATE
Ce nu mai poți să faci pe contul tău Netflix: este, oficial, o infracțiune

Dacă ești unul dintre numeroșii oameni care își împart contul Netflix, încalci legea, de acum.

Potrivit Oficiului de Proprietate Intelectuală (IPO), partajarea parolei pentru conturile de streaming poate echivala cu o „încălcare secundară a drepturilor de autor”.

Transmiterea detaliilor de conectare către familie și prieteni este, să recunoaștem, destul de comună, în ciuda termenilor Netflix care spun că „persoanele care nu locuiesc în gospodăria ta vor trebui să-și folosească propriul cont”.

Un purtător de cuvânt al IPO a confirmat legea, iar îndrumările acesteia au rămas neschimbate.

Netflix joacă dur

„Există o serie de prevederi în dreptul penal și civil care pot fi aplicabile în cazul partajării parolei, în care intenția este de a permite unui utilizator să acceseze opere protejate prin drepturi de autor fără plată. Aceste prevederi pot include încălcarea condițiilor contractuale, frauda sau încălcarea secundară a drepturilor de autor, în funcție de circumstanțe”, conform IPO.

Dar depinde de furnizorul de servicii de streaming să ia măsuri prin instanțe, dacă este necesar, a spus IPO.

Netflix a început deja să restrângă clienții care își partajează conturile cu persoane cu care nu locuiesc. Gigantul de streaming, care și-a pierdut abonați pe fondul concurenței și al creșterii inflației, a început o represiune în Chile, Costa Rica și Peru împotriva persoanelor care împărtășesc parole și ia în considerare extinderea schemei.

Compania a introdus, de asemenea, un nou nivel mai ieftin, susținut de reclame, pentru a atrage clienți.

Ca referință, Disney+ nu permite utilizatorilor să-și partajeze parola cu alte gospodării, în timp ce clienții Amazon Prime își pot partaja contul cu o altă persoană.

Jake Moore, Global Cyber Security Advisor la ESET, a declarat: „Partajarea parolelor nu este niciodată o idee bună, deoarece poate compromite securitatea conturilor și a informațiilor personale”.

„Când partajați o parolă, acordați altcuiva acces la contul dvs. și la orice informații sensibile care ar putea fi asociate cu acesta, cum ar fi informații financiare, documente personale și alte date sensibile. În plus, mulți oameni încă folosesc aceeași parolă pentru mai multe conturi, ceea ce ar putea pune și aceste conturi în pericol”.