19 sept. 2023 | 15:39

Cazul Elodia II în România: dispariția Angelikăi Maurer, studenta la Teologie din Sibiu. De ce nu o mai caută poliția și ultimele detalii din anchetă SPECIAL

ULTIMA ORĂ
Cazul Elodia II în România: dispariția Angelikăi Maurer, studenta la Teologie din Sibiu. De ce nu o mai caută poliția și ultimele detalii din anchetă SPECIAL

Angelika Maurer, tânăra de 25 de ani, care a fost dată dispărută de la mijlocul lunii februarie apare în continuare la rubrica „persoane dispărute” a Poliției Române. De șapte luni de zile familia nu știe nimic despre tânără, iar „căutările fizice în teren” vor fi reluate dacă apar noi informații cu privire la dispariția ei, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu la solicitarea Playtech.ro.

Studenta din Sibiu de la Teologie e de negăsit după 7 luni

Angelika Maurer a fost dată dispărută de familie pe 8 februarie și a fost căutată zile întregi de polițiști, scafandrii  și voluntari.

Tânăra era studentă în cadrul Departamentului de Teologie Protestantă din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu,iar ultima oară a fost surprinsă de camerele de supraveghere din oraș, imaginile au fost publicate în martie de presa locală. 

Potrivit filmării aceasta  a plecat singură de la căminul studențesc în care locuia, iar de pe Bulevardul Victoriei și-a continuat traseul pe Calea Poplăcii spre Pădurea Dumbrava. Acestea au fost ultimele imagini cu tânăra.

Timp de o lună autoritățile au cercetat zona, au făcut verificări, au discutat cu rude, prieteni sau profesori de la facultate, însă nimeni nu a spus ceva care să înainteze ancheta. Fata era retrasă și spune familia nu avea dispute cu cineva. Nici iubit nu ar fi avut. 

Cu cine s-a întâlnit Angelika ultima oară. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere

Pe 24 februarie, polițiștii au găsit într-o pădure mai multe obiecte personale ale acesteia. Totodată, fratele fetei a declarat pentru Digi24 că înainte să dispară fata s-ar fi întâlnit cu un coleg de facultate.

„Ultima discuție despre care știm a fost cu un coleg de facultate cu o zi înainte de dispariție. A fost o discuție amiabilă, care nu ar fi trebuit să aibă o astfel de consecință. Ea e o fire mai introvertită, nu avea foarte mulți prieteni și nici cu noi nu comunica foarte des.

Dar când ne-am văzut de sărbători și la ultimele discuții la telefon totul părea în regulă. Niciodată nu a dat de înțeles că ar avea o problemă mai mare. Se concentra foarte mult să termine facultatea”, a spus Victor Maurer, fratele fetei dispărute. 

Angelika Maurer a fost căutate de sute de persoane zile la rând. Foto de la intervenții

Cum ar putea fi reluate căutările. Ce spune Poliția din Sibiu

Polițiștii au mers pe mai multe piste: răpire, sinucidere, crimă, însă lipsa probelor a îngreunat situația. Căutările fetei s-au oprit, însă ea figurează în continuare la rubrica persoanelor dispărute de pe site-ul Poliției Române. 

Angelika Maurer a dispărut pe 8 februarie în Sibiu

„Momentan nu se mai fac căutări fizice în teren însă, la apariția unor noi informații cu privire la dispariție și dacă situație impune, căutările in teren vor fi reluate!

Lucrătorii de caz efectuează periodic verificări în bazele de date ale poliției române, comparații în aplicațiile specifice și alte activități în vederea obținerii de noi informații care sa conducă la localizarea și identificarea persoanei dispărute”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu într-un răspuns pentru Playtech.ro.

Până acum autoritățile nu au găsit indicii potrivit cărora fata ar fi fost victima unei violențe, iar familia neagă faptul că fata și-ar fi putut face rău. Presa locală, dar și oamenii de pe internet au comparat cazul cu cel al celebrei avocate Elodia Ghinescu.