21 feb. 2023 | 09:41

Care sunt mâncărurile preferate ale românilor, care e aplicația favorită: peste 5 milioane de căutări în 2022

ACTUALITATE
Care sunt mâncărurile preferate ale românilor, care e aplicația favorită: peste 5 milioane de căutări în 2022

Pizza, burgerii și shaorma sunt mâncărurile preferate ale românilor. Pizza e pe primul loc în topul celor mai iubite mâncăruri ale românilor, depășind trei milioane de căutări anul trecut.

Sursa: Bookingham

De asemenea, shaorma ajunge pe locul trei, fiind cu 52% mai căutată în 2022 față de 2021. McDonald’s întrece KFC: peste patru milioane de căutări pentru fast-food-ul preferat al românilor. De asemenea, Glovo este aplicația de livrare cea mai folosită de către români, conform studiului celor de la Bookingham.

Mâncărurile preferate ale românilor sunt cele fast-food

Al doilea cel mai iubit fast-food al românilor e burgerul, cu peste un milion de căutări anul trecut. Fiind o cerere atât de mare, pe lângă lanțurile americane renumite pentru burgerii lor, și restaurantele cu specific internațional au adăugat acest fel de mâncare în meniu. Clasicul burger e în prezent reinterpretat în mii de feluri în România: de la chiftelele din vită, pui sau curcan, la cele din conopidă, ciuperci sau tofu (pentru vegani și vegetarieni), cu diverse toppinguri de legume și sosuri.

Sursa: Bookingham

În plus, sushi se clasează pe locul al patrulea în top, cu peste 660,000 de căutări – asta înseamnă cu 20% mai mult decât în anul anterior. Și interesul pentru noodles a crescut cu 12% – un alt fast food care întărește ideea că românilor le place mâncarea asiatică. În top se află și un reprezentant din bucătăria turcească: kebabul. Acesta prezintă cea mai mare creștere procentuală – cu 56% mai mult față de anul trecut.

Cu toate astea, există și un trend ascendent al românilor care preferă un stil de viață sănătos. Asta ne arată cele peste 57,000 de căutări pentru salată, cu 8% mai mult decât în anul anterior. Chiar și așa, alternativa aceasta mai sănătoasă e la coada clasamentului.

Sursa: Bookingham

Tot din acest studiu aflăm că, într-un singur an, McDonald’s a vândut în România peste 46 milioane de burgeri, deci putem spune că românii sunt întru totul de acord cu sloganul „I’m lovin’ it”. Anul trecut, 36% din totalul căutărilor pe fast-food au fost pentru popularul lanț american.