12 iun. 2023 | 10:15

Când se deschide circulația pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România – nu mai ai mult de așteptat

ACTUALITATE
Când se deschide circulația pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România - nu mai ai mult de așteptat

Foarte mulți șoferi români așteaptă cu entuziasm deschiderea circulației pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. Acum, avem o dată oficială de la care te poți aventura pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa.

Românii care vor să călătorească pe Transalpina, o vor putea face de weekendul viitor. Este interesant de reținut că data cu pricina vine cu două săptămâni mai devreme comparativ cu perioada din Regulamentul de Funcționare. În teorie, câteva mașini au putut circula pe o secțiune de Transalpina și în weeekendul care tocmai s-a încheiat, între Novaci și Rânca, dar aceștia au fost participanții la Campionatul Național de Viteză în Coastă. De weekendul următor, toată lumea va putea să parcurgă traseul fascinant.

De la ce dată poți circula pe Transalpina

,,De weekend-ul viitor, putem admira peisajele splendide ale zonei de pe Transalpina, care se va deschide circulației, după finalizarea tuturor procedurilor legale. Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase, ce traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.”- Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Ca referință, Transalpina face legătura între Oltenia și Transilvania, iar în Pasul Urdele atinge 2145 de metri. De cele mai multe ori, problemele de circulație și principalul motiv pentru care drumul nu este deschis pe întreaga perioadă a anului țin de secțiunea între Rânca și Obârșia Lotrului, regiunea aflată la peste 2000 de metri altitudine.

Vizavi de ce s-a întâmplat în weekend pe Transalpina, restricțiile de circulație au fost înregistrate la urcare în stațiunea Rânca. ,,Se închide circulația rutieră în acest weekend pe DN67C, sectorul Novaci – Rânca, km. 17+000 – km. 22+000 ! În zilele de 10 și 11 iunie, traficul rutier va fi închis în intervalele orare 09:00 – 13:00 și 14:00 – 18:00 pentru desfășurarea competiției de automobilism sportiv ,,Etapa a II-a a Trofelului Național Masters de Viteză în Coastă – Transalpina Masters Challenge – TNMVC Rânca 2023”.- comunicat CNAIR.

Tot în această perioadă, se lucrează și pentru deszăpezirea Transfăgărășanului, tronsonul Piscu Negru-Bâlea Lac-Bâlea Cascadă, estimarea pentru redeschiderea circulației fiind pentru a doua jumătate a lunii, conform Economedia.ro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele