06 iun. 2023 | 09:45

”Drumul comorilor”, traseul din România care te face să uiți de Transalpina și Transfăgărășan: cum ajungi pe TransRarău

ACTUALITATE
”Drumul comorilor”, traseul din România care te face să uiți de Transalpina și Transfăgărășan: cum ajungi pe TransRarău

Când vine vorba de trasee pe care merită să le parcurgi cu mașina în România și să rămâi fascinat, lista este una surprinzător de lungă. La bază, ai crede că este vorba doar de Transalpina și Transfăgărășan, dar mai avem și alte comori turistice din același spectru pe meleaguri mioritice.

Supranumit Drumul Comorilor, după ce a fost neglijat și uitat timp de câteva decenii, TransRarău este încă o șosea alpină care merită toată atenția printre șoferii amatori de experiențe unice. Acest drum este localizat în nordul țării și face legătura între Valea Bistriței și Valea Moldovei. Ce s-a schimbat în ceea ce-l privește este că, alături de Transalpina și Transfăgărășan, este că a început să fie dat ca exemplu demn de explorat de către instructorii auto în discuțiile cu viitori șoferi din România.

Ce trebuie să știi despre TransRarău

Conform Economedia.ro, la bază, TransRarău este menit să îmblânzească parcurgerea ariei montane a Bucovinei și să bucure turiștii care își propun să cucerească Munții Rarău în căutarea comorilor de sub Pietrele Doamnei.

Printre altele, TransRarău trece pe lângă vârful Giumalău – 1857 de metri înălțime cu peisaje fascinante. Pe partea stângă, ai culmile ascuțite ale martorilor calcaroși Adam și Eva. Partea bună este că, acum, poate fi accesat cu o mașină obișnuită, dar aproximativ două decenii, putea fi parcurs doar cu o mașină de teren.

Ca punct de start, ai satul Chiril, iar destinația finală, după cum îi spune și numele, constă în cabana Rarău. Altitudinea maximă la care vei circula dacă te încumeți să explorezi TransRarău este de aproximativ 1500 de metri, această regiune făcând parte din Carpații Orientali. Din păcate, drumul are o singură bandă și necesită un nivel superior de atenție la condițiile de trafic.

Legenda spune că în 1541, domnitorul Petru Rareş şi-ar fi găsit un loc în munţii Rarău pentru a-şi adăposti familia şi o parte de avere de hoardele de tătari. Pornind de la acea referință, traseul este supranumit Drumul Comorilor, iar unul dintre punctele de atracție este reprezentat de Pietrele Doamnei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele