20 apr. 2023 | 11:21

Avertisment pentru părinții care își duc copiii la înot. „Acest mic detaliu îi poate pune în pericol”

ULTIMA ORĂ
Avertisment pentru părinții care își duc copiii la înot. „Acest mic detaliu îi poate pune în pericol”

O profesoară de înot a lansat un avertisment pentru părinții care își duc copiii la acest sport. Instructorul a explicat că un detaliu mic și aparent lipsit de importanță i-ar putea pune în pericol pe cei mici.

Detaliul la care trebuie să fie atenți părinții când își duc copiii la înot

Profesoara de înot, Nikki Scarnati, din Statele Unite ale Americii, a căpătat popularitate pe TikTok după ce a lansat un avertisment pentru părinții care își duc copiii la acest sport.

Instructorul de înot a explicat că părinții nu ar trebui niciodată să își îmbrace copiii în costume de baie albastre. Această alegere aparent banală și lipsită de importanță scade nivelul de siguranță al copiilor.

Motivul este acela că, îmbrăcați în costume de baie albastre, copiii pot fi detectați cu dificultate de către adulți, astfel că timpul lor de reacție, în caz de pericol, ar putea fi prea lung.

Clipul în care instructorul de înot a făcut acest avertisment a adunat peste 6,2 milioane de vizualizări pe TikTok. Femeia a filmat-o pe fiica ei de doi ani înotând într-un costum de baie albastru, astfel încât să își demonstreze afirmația.

„Uitați cât de greu este să o vedeți sub apă. Și asta în apă calmă, nu cu o grămadă de alți copii care se joacă și se stropesc și se distrează. Chiar și în lumina soarelui, uitați cât de greu este să o vedeți cu acel costum de baie pe ea.

Este de aceeași culoare cu mediul înconjurător, așa că nu cumpărați costume de baie albastre”, a spus femeia.

Ce costume de baie sunt recomandate pentru copii

Pe de altă parte, femeia le-a recomandat părinților să le cumpere copiilor lor costume de baie „luminoase”, astfel încât aceștia să fie în siguranță.

„Nu m-aș fi gândit niciodată la asta, mulțumesc” și „Wow. Sincer, nu m-am gândit niciodată la asta. Bună informație”, au fost două dintre comentariile pe care le-a primit profesoara de înot, conform Daily Mail.

Printre cei care au reacționat la avertismentul lansat de profesoara de înot s-a numărat și un fost salvamar, care a confirmat cele spuse de această femeie. Acesta a adăugat că orice culoare deschisă pastelată este de evitat la orele de înot.