06 sept. 2023 | 09:55

Android 14 vine cu schimbări semnificative. Cum îți face viața mai ușoară sistemul de operare de la Google

ACTUALITATE
Android 14 vine cu schimbări semnificative. Cum îți face viața mai ușoară sistemul de operare de la Google

Android 14 se apropie de marea ieșire pe piață. Totuși, înainte ca Google să lanseze public următoarea versiune a sistemului de operare mobil împreună cu cele mai recente dispozitive Pixel, compania a dezvăluit un logo Android nou-nouț.

Într-o postare pe blog, directorul de management al mărcii de consum Android, Jason Fournier, a scris că cgigantul dorește ca bugdroid-ul „să pară la fel de dinamic ca Android însuși”.

Prin revizuirea aspectului întregului corp al mascotei, speranța este că va fi mai ușor pentru bugdroid să arate bine atât în mediul digital, cât și în cel real.

Ce va fi nou la Android 14, de fapt

Odată cu rebrandingul aferent, Google a dezvăluit detalii suplimentare cu privire la îmbunătățirile ce vor veni.

Scopul este de a aduce informații utile, cum ar fi alerte meteo, remindere și actualizări de călătorie, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Vei putea, de asemenea, folosi comenzi vocale sau introduce întrebări pentru a afla mai multe detalii despre descrierile audio ale conținutului vizual generate de AI. Google a conceput funcția ținând cont de persoanele nevăzătoare sau cu vederea slabă.

În curând, vei putea adăuga coduri de bare și coduri QR în Google Wallet, pentru a avea totul la purtător.

Va exista opțiunea de a adăuga date privind activitatea și somnul în Fitbit/Google Fit la rutinele personale, pentru a te ajuta să îți urmărești bunăstarea.

Între timp, Google a reproiectat aplicația Personal Safety cu scopul de a-i ajuta pe utilizatori să partajeze locația live, să înregistreze împrejurimile și să apeleze numerele de urgență.

Nu în ultimul rând, va exista o actualizare Android Auto. Mai exact, suportul Webex și Zoom va fi disponibil în cadrul aplicației, astfel că vei putea să te alături apelurilor de conferință prin audio și să vezi programele întâlnirilor pe afișajul mașinii.

Aceste funcții, pe care Google le va implementa treptat, vor fi inițial lansate pe Pixel 5, Pixel 5a și Pixel 4a, Pixel 6 și Pixel 7, precum și pe Pixel Fold, în următoarele câteva săptămâni.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele