Ziua Profesorului 2022, surpriza pe care Google o face pentru toți internauții: ce a pregătit motorul de căutare

Ziua Profesorului 2022, surpriza pe care Google o face pentru toți internauții: ce a pregătit motorul de căutare

La nivel global, 5 octombrie este ziua profesorului sau, eventual, ziua educației. Americanii îi zic Teacher`s Day, dar indiferent ce nume îi dai, Google te ajută să nu uiți că azi este o zi specială pentru angajații din învățământ.

În această dimineață, Google a venit la înaintare cu un nou doodle dedicat profesorilor. Practic, a continuat tradiția celebrării zilelor importante din calendarul anual cu un gest pentru ziua profesorilor. Astfel, chiar și cei care nu sunt neapărat ancorați în astfel de manifestări, pot să ia la cunoștință evenimentul și, eventual, poate își aduc aminte de profesorii care au avut un impact pozitiv asupra educării și formării lor.

Ziua Profesorului în România

În condiții ideale, Ziua Profesorului ar fi trebuit să se reflecte într-o primă, un beneficiu financiar pentru profesorii din România, autoritățile române s-au gândit însă la o soluție mai simplă pentru a recompensa cadrele didactice. Din acest motiv, au oferit o zi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Educației, chiar dacă 5 octombrie 2022 a picat în mijlocul săptămânii.

Conform ordinului de ministru emis pe marginea acestui subiect, ”în ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzută de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil, nu se organizează cursuri”.

Ziua liberă pentru profesori și elevi e cu două săptămâni și trei zile înaintea primei vacanțe a anului școlar în curs, structurat pe module de învățare (vacanța programată pentru 22-30 octombrie). Practic, pe 21 octombrie, peste aproximativ două săptămâni, se încheie primul modul de învățare și urmează o primă vacanță.

Dacă întregul concept de module îți este străin, merită să ai în vedere că anul școlar care a început pe 5 septembrie este organizat în 5 module de învățare și are cinci vacanțe. Revenind însă la ziua profesorului, cel mai important aspect care trebuie reținut este că această zi este liberă pentru toți angajații din învățământul preuniversitar, dar și pentru elevii lor.