Windows 11, mai greu de instalat: noile restricții de la Microsoft de care nu mai scapi

Windows 11, mai greu de instalat: noile restricții de la Microsoft de care nu mai scapi

Microsoft spune că intenționează să actualizeze Windows 11 Pro, așa că va necesita o conexiune la internet și un cont Microsoft în timpul fazei inițiale de configurare.

Modificările vor reflecta aceleași cerințe pe care Microsoft le-a adăugat inițial în Windows 11 Home anul trecut, ceea ce înseamnă că nu vei putea evita conturile Microsoft, creând un cont de utilizator local în timpul instalării.

Ca referință, Microsoft a împins din ce în ce mai mult utilizatorii Windows să folosească un cont Microsoft încă de la Windows 10, iar această nouă modificare a Windows 11 Pro nu va fi o veste bună pentru mulți care speră să evite colectarea de date și telemetrie de la Microsoft în Windows.

Microsoft schimbă regulile jocului

„Ca și ediția Windows 11 Home, ediția Windows 11 Pro necesită acum conexiune la internet numai în timpul configurării inițiale a dispozitivului (OOBE)”, conform unei postări actualizate pe blogul Windows Insider. „Dacă alegeți să configurați un dispozitiv pentru uz personal, MSA va fi necesar și pentru configurare”.

Microsoft testează în prezent această schimbare în versiunile Windows 11 și probabil va fi lansată în Windows 11 Pro în lunile următoare. În prezent, utilizatorii Windows 11 Pro au putut să evite un cont Microsoft prin deconectarea unui computer de la internet în timpul instalării și prin crearea unui cont de utilizator local.

Noua cerință înseamnă că noile instalări ale Windows 11 Pro vor necesita un cont Microsoft și conexiune la internet în timpul instalării, iar cei care speră să evite acest lucru vor trebui să folosească un cont Microsoft fals pentru a crea apoi unul local.

Singura cale de scăpare pe care utilizatorii o mai au este să folosească un cont Microsoft creat special în acest scop, din care să se delogheze după instalare și să creeze un cont local. Asta, cel puțin până când Microsoft va decide să elimine complet conturile locale.

Citește și: