Voucherele sociale 2022 întârzie: cât mai aștepți după noile tichete de masă

Voucherele sociale 2022 întârzie: cât mai aștepți după noile tichete de masă

Cu toate că erau așteptate cât mai curând, voucherele sociale, aferente anului în curs, vor ajunge un pic mai târziu la destinatari, după cum vei putea vedea în cele ce urmează.

Mai exact, prima tranșă de ajutor social, care se va materializa sub forma unor vouchere pentru achiziționarea alimentelor, va sosi la cei care sunt eligibili în perioada 20-24 iunie, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Încărcarea voucherelor se va face după ce se încheie procesul de distribuire, aşa că ajutoarele aferente tranşei I vor ajunge la beneficiari în perioada 20.06.2022-24.06.2022”, a declarat, într-un comunicat, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivit Agerpres.

Următoarele tranșe pentru împărțirea de vouchere sociale urmează să fie stabilite în curând

Mai mult, următoarele tranșe vor fi stabilite în perioada imediat următoare, au mai anunțat reprezentanții ministerului, adăugând că, la jumătatea lunii iulie, vor fi anunțate și celelalte date – or, cel puțin așa sperăm că se va întâmpla.

Voucherele vor fi acordate în patru tranşe. Vom avea în vedere ca, la jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, să adaptăm calendarul următoarelor tranşe pentru ca beneficiarii să poată utiliza cât mai urgent voucherele pentru achiziţionarea alimentelor şi meselor calde”, a mai explicat Marcel Ioan Boloş.

Voucherele au o valoare nominală de 250 de lei, iar de ele vor beneficia persoanele cu venituri mici, din țara noastră. Vorbim, în acest caz, de cele care au dificultăți în a-și procura hrana și se află la limita sărăciei ori prezintă risc de a se încadra, în curând, în această categorie socială defavorizată.

Printre cei care vor primi astfel de vouchere sociale se numără: pensionarii din sistemul public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii, ale căror venituri nu depășesc suma de 1.500 de lei lunar. De asemenea, eligibile pentru primirea tichetelor mai sunt persoanele cu grad de handicap grav (cu venituri mici), familiile monoparentale cu venituri mai mici sau egale cu suma de 600 de lei, dar și familiile care se încadrează la ajutor social, conform Legii Nr. 416/2001.

Trebuie reținut că, pentru a beneficia de aceste vouchere, cei vizați nu trebuie să facă nimic, ci doar să le aștepte prin poștă.

Citește și: