06 ian. 2022 | 13:25

Volvo a făcut anunțul care îi va bucura pe fanii Android: ce aduce pe mașinile sale

ACTUALITATE
Volvo a făcut anunțul care îi va bucura pe fanii Android: ce aduce pe mașinile sale

Nu te vei putea uita la videoclipuri în timp ce mașina se mișcă.

Volvo spune că va fi primul producător auto care va oferi integrare directă cu Google Home în mașinile sale. Vei putea controla anumite funcții de la distanță prin Asistentul Google. Ai putea spune telefonului să încuie ușile sau  să înceapă să îți încălzească mașina în timp ce te pregătești să pleci de acasă.

Autentificarea cu doi factori este necesară pentru „comenzi mai sensibile”, cum ar fi deblocarea ușilor. De asemenea, poți afla informații legate de mașina ta prin Asistentul Google.

Mai multe funcții vor fi adăugate ulterior, cum ar fi opțiunea de a programa încărcarea. Volvo va lansa integrarea Google Home în lunile următoare. Pentru a-l folosi, vei avea nevoie de un sistem de infotainment alimentat de Android, conectat la aplicația Volvo Cars și de un dispozitiv compatibil cu Google Assistant.

Nu este prima dată când vedem integrarea cu platforme de acasă conectate în mașini. Proprietarii GM și BMW pot controla dispozitivele inteligente de acasă de pe vehicule cu Alexa încorporat, în timp ce Samsung și Google au adus un tablou de bord SmartThings pentru unele modele cu Android Auto.

Volvo investește în sistemul de infotainment

În plus, YouTube va fi primul serviciu de streaming video de pe sistemul de infotainment Volvo. Vei putea descărca aplicația din Magazinul Play. Producătorul auto oferă date nelimitate pe anumite piețe, așa că ai putea să te uiți la câte videoclipuri vrei, fără să îți faci griji.

Din motive de siguranță, veți putea viziona videoclipuri YouTube pe ecran numai când mașina este staționată. Acest lucru va asigura că Volvo evită tipul de controversă în care Tesla a fost implicată recent, când s-a constatat că jocurile pot fi jucate pe sistemul de infotainment în timp ce mașina se mișca. Compania a spus că va dezactiva această opțiune după ce NHTSA a spus că analizează chestiunea.

Alte aplicații pe care proprietarii Volvo le vor putea descărca în curând în sistemul lor de infotainment includ aplicațiile de navigație Sygic și Flitsmeister; aplicații de încărcare ChargePoint și Plugshare; și servicii de parcare SpotHero și ParkWhiz.