Probleme în prag de sărbători pentru Volvo: cu ce s-au confruntat suedezii

Probleme în prag de sărbători pentru Volvo: cu ce s-au confruntat suedezii

Producătorul auto a declarat că „există posibilitatea unui impact asupra operațiunilor sale”, dar nu a specificat clar ce ar putea fi afectat.

Volvo Cars a spus că a lansat o investigație privind o încălcare a securității cibernetice și furtul unor date de cercetare și dezvoltare care ar putea afecta funcționarea companiei.

Un purtător de cuvânt al companiei, deținută majoritar de Geely Holding din China, a declarat că a fost abordată de o terță parte, dar a refuzat să ofere alte detalii.

„Investigațiile de până acum confirmă că o cantitate limitată din proprietatea de cercetare și dezvoltare a companiei a fost furată în timpul intruziunii”, a declarat producătorul suedez de automobile într-un comunicat.

Acesta a adăugat că „poate fi un impact asupra funcționării companiei”, fără a preciza care ar putea fi acesta.

De altfel, Volvo a spus că nu a văzut un impact asupra securității mașinilor clienților săi sau a datelor lor personale.

Securitatea cibernetică este foarte importantă

Compania cu sediul în Göteborg a declarat că a implementat contramăsuri de securitate pentru a preveni accesul în continuare la proprietatea sa, notificând în același timp autoritățile relevante.

„Volvo Cars desfășoară propria investigație și colaborează cu un specialist terț pentru a investiga furtul de proprietate”, se arată în comunicat.

Volvo a fost deținută integral de chinezii de la Geely, care au cumpărat compania de la Ford, însă pe 29 octombrie a fost listată pe bursa din Stockholm un pachet de acțiuni minoritar.

Valoarea acțiunilor a scăzut în prima săptămâna după listare, ulterior fiind înregistrată o creștere rapidă, odată cu anunțul rezultatelor financiare la 10 luni. La ultima închidere a bursei, valoarea acțiunilor era 72,92 coroane, cu aproape 12% mai mare decât prețul de listare.

Cu toate acestea, Volvo continuă să investească în diferite parteneriate, cel mai recent fiind cel semnat cu Northvolt. Practic, acordul va ajuta constructorul suedez în cursa cătree electrificare, dar poți să citești mai multe aici.

Citește și: