Volocopter sau taxiul zburător, aproape de realitate: când va intra în circuit

Volocopter sau taxiul zburător, aproape de realitate: când va intra în circuit

Taxiul dronă al lui Volocopter este cu un pas mai aproape de intrarea în serviciu.

Firma germană a dezvăluit că aeronava sa electrică VTOL cu patru locuri, VoloConnect, și-a finalizat primul zbor în luna mai. Călătoria inițială a mașinii a fost scurtă, de două minute și 14 secunde, dar manevrele au dovedit că aerodinamica și performanța la nivel de producție au rezistat în condițiile lumii reale. Au fost trei zboruri până acum.

„A avea o întreagă flotă de aeronave electrice în faza de zbor de testare este o ispravă de pionierat”, a declarat Florian Reuter, CEO Volocopter. „Poziția Volocopter în industrie provine din anunțarea planurilor și apoi îndeplinirea lor în mod vizibil cu zboruri publice de testare. Platforma noastră tehnologică este baza abordării familiei noastre de aeronave și s-a dovedit că oferă rezultate la o viteză uluitoare. Volocopter aduce aceste modele inovatoare de la sol, în aer și apoi în orașe din întreaga lume.”

Autonomie de 100 de km și viteza de zbor de 250 km/oră ar putea să nu sune prea mult. Cu toate acestea, ei promit zboruri autonome pentru navetiști dincolo de centrele urbane importante – ați putea zbura la o întâlnire de afaceri din suburbii. VoloConnect este efectiv un însoțitor al VoloCity, un pliant eVTOL cu rază mai scurtă, destinat strict excursiilor urbane.

Misiune îndeplinită

O echipă dedicată din München, condusă de Sebastian Mores, inginer șef, VoloConnect, este responsabilă pentru acest succes de a da viață prototipului VoloConnect. „Acesta este un moment extraordinar pentru noi – a vedea VoloConnect urcând spre cer marchează realizarea unuia dintre reperele noastre cheie și demonstrează exact de ce suntem capabili într-un timp scurt și în conformitate cu strategia generală a companiei pentru aeronavele cu și fără echipaj. Mai mult, vor fi testate noi tehnologii care vor fi implementate treptat pe parcursul dezvoltării generale a programului”, a spus Mores.

Se așteaptă ca VoloConnect să deservească clienții începând cu 2026, la doi ani după lansarea proiectată a VoloCity în 2024. Deși este o distanță relativ lungă, Volocopter este unic prin faptul că are mai multe taxiuri aeriene care efectuează teste de zbor în lumea reală. Compania este mai aproape de călătoriile efective ale navetiștilor decât concurenții, dintre care mulți au un model sau un timp nedefinit pentru servicii.

VoloConnect ar trebui să deservească pasagerii în 2026.

Citește și:
Etichete: