Taxiurile viitorului sunt aproape: când vei putea zbura deasupra Parisului

Taxiurile viitorului sunt aproape: când vei putea zbura deasupra Parisului

Lipsa călătoriilor le-a dat multor administrații timp să se gândească și să reorganizeze modul în care vor arăta călătoriile urbane în viitor, când toată lumea își va reveni.

Pentru Barcelona, ​​acest lucru a dus la creșterea zonelor pietonale, în timp ce pentru Veneția, asta a însemnat redirecționarea navelor de croazieră.

Pentru Paris, aceasta înseamnă transformarea Champs-Elysées într-o grădină gigantică și începerea unui plan ambițios de a implementa o rețea de transport de taxiuri zburătoare, care să fie complet operaționale până în 2030.

Franța va începe să testeze taxiuri aeriene electrice în următoarele luni într-un hub din afara Parisului, cu scopul de a avea două rute de zbor dedicate pentru a transporta pasagerii la timp pentru Jocurile Olimpice de vară din 2024.

O rută ar lega aeroporturile Paris-Charles de Gaulle și Le Bourget, iar cealaltă ar fi între două suburbii la sud-vest de capitala Franței, potrivit unui comunicat al Aeroports de Paris.

O nouă industrie

Volocopter GmbH, Airbus SE, Vertical Aerospace Group Ltd, Lilium NV și Joby Aviation se numără printre dezvoltatorii de aeronave care participă la proiect împreună cu autoritatea de aviație civilă a Franței, a declarat operatorul aeroporturilor. Zonele de aterizare și decolare de la nodul Pontoise-Cormeilles-en-Vexin au fost adaptate pentru teste la începutul acestui an.

Avioanele electrice cu decolare și aterizare verticale, sau eVTOL, apar rapid ca o nouă piață de transport, dezvoltatorii strângând sute de milioane de dolari pentru proiectele lor. Vertical Aerospace din Marea Britanie și rivalul german Volocopter se numără printre companiile europene care concurează pentru comenzi alături de Lilium.

Proiectul francez se adaugă la o listă tot mai mare de baze planificate în întreaga lume, inclusiv cele promovate de firma de infrastructură Urban-Air Port și producătorul de automobile sud-coreean Hyundai Motor Co., care vizează deschiderea la începutul anului viitor a unui prim site în Coventry, Anglia.

Testele la nodul Pontoise cu două piste vor include: măsurători de zgomot, vibrații pe zborurile Volocopter; integrarea sigură a dronelor, eVTOL-urilor cu traficul aerian convențional; și încărcarea bateriei, întreținerea vehiculelor.

Citește și: