Volkswagen și BP îți încarcă mașina electrică: care sunt șansele să ajungă “rețeaua” în România

Volkswagen și BP îți încarcă mașina electrică: care sunt șansele să ajungă “rețeaua” în România

Punctele de încărcare rapidă VW sunt instalate la 8.000 de stații de alimentare BP din Europa.

Volkswagen și BP plănuiesc să-și aprofundeze parteneriatul european de încărcare electrică și l-ar putea extinde în alte regiuni și tehnologii, au spus directorii executivi ai ambelor companii.

Comentariile reflectă eforturile tot mai mari ale producătorilor de automobile și companiilor energetice, inclusiv utilităților și companiilor petroliere, de a extinde infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice și de a aborda problema anxietății de autonomie care încă limitează cererea.

Pentru a rezolva problema, ambele grupuri intenționează să instaleze în comun 8.000 de unități de încărcare rapidă Flexpole de 150 kW de la VW în toată Europa până în 2024, într-o înțelegere prin care BP va instala încărcătoarele în rețeaua sa de benzinării.

Prima fază a lansării va avea până la 4.000 de puncte de încărcare la stațiile de alimentare BP Aral din Germania și site-urile de vânzare cu amănuntul BP din Marea Britanie în următoarele 24 de luni.

Locațiile încărcătoarelor vor fi integrate în navigația și alte aplicații din mașină ale vehiculelor VW, Seat și Skoda, precum și în aplicația de încărcare a VW, Elli. Încărcătoarele vor fi disponibile oricărui șofer de EV.

Un pas înainte pentru mașinile electrice

„Sunt atât de multe domenii în care suntem complementari”, a declarat directorul general al Grupului VW, Herbert Diess, reporterilor, în marginea unui eveniment de la Duesseldorf, dezvăluind primele stații de încărcare pentru vehicule electrice ale unei cooperări europene.

„BP are o rețea foarte puternică în multe locuri ale lumii. Deci înseamnă că ceea ce facem aici putem face și în alte locuri”, a spus Diess, adăugând că BP ar putea fi, de asemenea, un partener puternic în domeniul încărcării camioanelor electrice.

CEO-ul BP, Bernard Looney, a declarat că rețeaua de încărcare va fi deschisă altor mărci, un factor de diferențiere cheie pentru rețeaua de compresoare Tesla, care a început să se deschidă rivalilor, dar rămâne încă accesibilă doar șoferilor Tesla pe numeroase piețe.

„Cinci sute cincizeci de milioane de oameni trăiesc în mai puțin de 20 de minute de un site BP”, a spus Looney, adăugând că acest lucru a furnizat scara necesară pentru a lansa încărcătoarele electrice la un nivel mai mare.

„Lucru care îmi place la parteneriate: putem face împreună lichide de răcire, putem face împreună energie, electrificare, hidrogen… toate aceste lucruri”, a spus el. „Vom face împreună în 3-4 ani lucruri pe care nici nu ne-am imaginat că există astăzi”.

VW are, de asemenea, cooperări europene de încărcare cu Enel din Italia și cu Iberdrola din Spania, Diess spunând că va exista în curând o actualizare cu privire la alianța Iberdrola.

Citește și: