Volkswagen își propune să crească: ce planuri are pentru ID Buzz

Volkswagen își propune să crească: ce planuri are pentru ID Buzz

VW a spus că se gândește la extinderea fabricii din SUA pentru a construi ID Buzz, pickup electric, deoarece își propune să crească cota de piață din SUA.

Volkswagen are în vedere extinderea fabricii sale din Chattanooga din Statele Unite pentru a produce un pick-up electric și noul microbuz electric ID Buzz, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată subiectului.

Mișcarea ar ajuta producătorul auto să-și dezvolte cota de piață în America de Nord, pe care a identificat-o în martie drept regiunea cu cel mai mare potențial de creștere, dar care a fost neprofitabilă cu câțiva ani înainte de 2021.

VW a declarat în martie că își mută producția în SUA și China ca urmare a războiului din Ucraina, care a cauzat opriri ale producției la fabricile sale europene din cauza lipsei de piese.

Cea mai profitabilă piață

Producătorul auto plănuiește să investească cel puțin 7,1 miliarde de dolari în următorii cinci ani în America de Nord și să adauge acolo 25 de vehicule electrice noi până în 2030, cu scopul ca până atunci 50% din vânzări să fie electrice.

Uzina Chattanooga, singura sa fabrică din SUA de până acum, produce modele inclusiv Passat și Atlas. A început producția pilot a crossover-ului complet electric ID4 în martie, în pregătirea pentru lansarea în toamnă.

Un director executiv a declarat în martie că ID Buzz va fi importat inițial de la fabrica VW din Hanovra, Germania, dar că ar putea fi construit în cele din urmă în SUA sau Mexic.

Manager Magazin a raportat că firma intenționează să construiască o a doua fabrică de producție în SUA, crescându-și capacitatea de producție la până la 600.000 de vehicule pe an.

Citând părțile interesate, revista a spus că noua fabrică ar putea fi construită lângă actuala fabrică din Chattanooga și că producătorul de automobile ia în considerare și construirea unei fabrici de baterii.

Citește și:
Etichete: