Volkswagen recheamă în fabrică un număr impresionant de mașini: care este problema, cum afectează vehiculul

Volkswagen recheamă în fabrică un număr impresionant de mașini: care este problema, cum afectează vehiculul

Rechemarea globală a VW afectează peste 100.000 de mașini plug-in Audi, VW, Skoda și Seat.

Grupul Volkswagen va rechema peste 100.000 de vehicule hibride plug-in la nivel global din cauza riscului de incendiu, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto.

Marca VW va rechema 42.300 de modele Passat, Golf și Tiguan și Arteon, în timp ce Audi va rechema 24.400 de vehicule. Unitățile Seat și Skoda sunt și ele afectate.

Există riscul de incendiu din cauza unei baterii de înaltă tensiune insuficient izolată, a spus purtătorul de cuvânt, joi.

Cotidianul german Bild a citat KBA, oficiul federal pentru autovehicule din Germania, spunând că „fixarea inadecvată a capacului motorului poate duce la contactul cu piesele fierbinți și, ulterior, la incendiu”, adăugând că 16 astfel de cazuri au fost raportate în Germania.

Probleme în China

Volkswagen a anunțat că va opri lucrările la fabrica sa din Shanghai în perioada 1-5 aprilie, inversând un plan anterior de a menține o parte din producția sa, în timp ce orașul extinde blocarea menită să limiteze răspândirea COVID-19.

VW, care are un joint venture în Shanghai cu SAIC Motor, a declarat că va efectua lucrări de întreținere în fabrică.

La începutul zilei, VW a declarat că va menține o oarecare producție în această perioadă, oferind cazare și masă la fabrica sa pentru angajații care se oferă voluntari.

Fabrica sa din Shanghai se află în districtul Anting din vestul orașului, care este programat să înceapă vineri un blocaj care va dura până la primele ore ale zilei de 5 aprilie.

VW a cerut personalului de la fabrica sa din Shanghai să pregătească saci de dormit și covorașe de yoga, astfel încât compania să poată implementa un sistem care să permită producția să continue în ciuda blocării stricte din cauza COVID-19.

Aranjamentul ar fi permis fabricii să ruleze un așa-numit sistem în buclă închisă, în timp ce vestul orașului este blocat pentru un blitz de testare în masă.