31 oct. 2022 | 17:25

Volkswagen are motive de sărbătoare: ID.Buzz este un hit chiar înainte de lansare

ACTUALITATE
Volkswagen are motive de sărbătoare: ID.Buzz este un hit chiar înainte de lansare

Este deja mult mai mult decât va produce compania până la sfârșitul acestui an.

Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) a anunțat că au fost plasate peste 20.000 de comenzi pentru ID.Buzz.

Potrivit companiei, acesta este numărul de dinaintea ca ID.Buzz să fi fost afișat chiar și la dealeri, ceea ce indică un interes destul de semnificativ pentru Europa, unde este disponibilă noua dubă complet electrică.

Lars Krause, membru al consiliului de management al mărcii pentru vânzări și marketing la Volkswagen Vehicule Comerciale, a explicat:

„Chiar înainte de lansarea la reprezentanțele noastre, de la începutul vânzărilor în avans, am putut deja să vindem peste 20.000 de ID. Buzz. Cu disponibilitatea lor în showroom-uri, ne așteptăm acum la o nouă creștere a cererii.”

Pe deasupra am adăuga și Volkswagen ID-ul. Buzz este disponibil inițial doar într-o versiune cu baterie de 82 kWh și tracțiune spate. Clienții pot alege între o versiune pentru pasageri sau o dubă de marfă. Introducerea unor versiuni suplimentare (inclusiv o baterie mai mare), precum și extinderea geografică, cu siguranță s-ar traduce și într-un număr mai mare de comenzi.

Număr uriaș

ID-ul. Buzz a intrat în producție în Hanovra, Germania, la începutul lunii iunie. Potrivit Volkswagen, planul este de a produce 15.000 de unități până la sfârșitul anului 2022 și apoi de a crește treptat producția până la 130.000 de unități anual la un moment dat în viitor.

Cu toate acestea, primele 6.000 de unități vor fi folosite de dealeri. Probabil unele și pentru media, ceea ce înseamnă că doar 9.000 de clienți vor putea pune mâna pe ID. Buzz anul acesta. Coada (comenzi noi) este probabil deja de luni de zile chiar acum.

Sunt foarte curios cât de bine va fi primit pe piață ID.Buzz pe termen lung. Este prima autoutilitară bazată pe platforma MEB a Grupului Volkswagen și o abordare puțin diferită față de cazul autoutilitarelor convenționale (de obicei versiuni EV ale modelelor convenționale existente).

Testele timpurii și testele de călătorie pe distanțe lungi indică rezultate destul de bune, în comparație cu vehiculele de dimensiuni similare. Pe de altă parte, ID-ul. Buzz nu este ieftin.