Volkswagen a reușit o performanță: ce se întâmplă cu producția ID.Buzz

Volkswagen a reușit o performanță: ce se întâmplă cu producția ID.Buzz

VW a vândut deja două treimi din producția sa anuală ID Buzz.

Furgoneta complet electrică ID Buzz de la Volkswagen este deja vândută cu câteva luni înainte de începerea livrărilor, vânzările în avans depășind acum pragul de 10.000, conduse de cererea din Norvegia, urmată de Germania.

Aproximativ o treime din precomenzi au fost plasate în Norvegia, unde au fost comandate 3.400 de vehicule ID Buzz. Pe locul doi urmează Germania cu 2.500 de comenzi, un sfert din volumul total.

Alte 1.100 de comenzi au venit din Olanda și 1.000 din Belgia.

Angajații de la fabrica VW din Hanovra, Germania, unde este construit ID Buzz, au fost informați cu privire la știri printr-un e-mail de la șeful de vânzări al VW Commercial Vehicle, Lars Krause, potrivit unui raport publicat de către Automobilwoche.

„10.000 de comenzi, fără ca mașina să fie efectiv la dealer, darămite un client care a condus-o”, a scris Krause. „Este pur și simplu impresionant”.

Producția de serie din Hanovra a început în mai, primele vehicule urmând să fie livrate în octombrie.

Noul hit Volkswagen

Până la sfârșitul anului, vor fi produse 15.000 de vehicule, ceea ce înseamnă că mai mult de două treimi dintre acestea au fost deja vândute.
Anul viitor vor fi produse 60.000 de modele ID Buzz, iar ulterior până la 130.000 pe an.

„Sunt foarte încântat că ID Buzz și ID Buzz Cargo se vând deja atât de bine”, a continuat Krause. „La urma urmei, suntem încă în faza de lansare, înainte de lansarea pe piață”.

„Prevânzările nu au început încă în Franța și Marea Britanie”, a adăugat el.

Prețurile pentru ID Buzz încep de la 54.430 euro în Germania pentru versiunea Cargo și 64.581 euro pentru versiunea Pro cu cinci locuri pentru pasageri.

Versiunea cargo are panouri laterale, două sau trei scaune față și mai puține dotări standard decât varianta Pro.

Folosind tehnologia dezvoltată cu Argo AI, VW dorește să stabilească servicii de transfer și de livrare cu autoturism în întreaga lume, cu planuri pentru taxiuri și camionete de livrare bazate pe ID Buzz.

VW plănuiește variante electrice ale Transporter 6.1., E-Crafter și camioneta California să se alăture ID Buzz în gama sa de vehicule comerciale electrice.

În mai, Krause a spus că Europa este considerată piața de bază pentru ID Buzz în ceea ce privește volumul, dar a prezis că vânzările ID Buzz în SUA ar putea atinge niveluri similare.

Etichete: