Volkswagen afectată tot mai rău de război: ce se întâmplă cu producția

Volkswagen afectată tot mai rău de război: ce se întâmplă cu producția

Invazia Ucrainei de către Rusia afectează producția VW, Porsche, Audi, BMW și Mercedes, deoarece componentele critice sunt limitate.

Volkswagen a anticipat oprirea producției cu o săptămână la fabrica sa din Wolfsburg, Germania, deoarece rivalii BMW și Mercedes-Benz au oprit producția din cauza lipsei de piese produse în Ucraina.

VW întrerupe producția la uzina din Wolfsburg pentru cel puțin două săptămâni, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Fabrica construiește modelele VW Golf, Tiguan și Touran și Seat Tarraco. Oprirea producției a fost anunțată inițial pentru săptămâna viitoare.

VW a presupus că va putea produce un număr redus de mașini la Wolfsburg în această săptămână, dar situația aprovizionării s-a înrăutățit mai mult decât se aștepta anterior, a spus purtătorul de cuvânt.

Producția de mașini electrice cu baterii compacte VW, Audi și Cupra la fabrica VW Group din Zwickau a încetat și ea până pe 18 martie. Fabrica VW din Emden continuă să construiască mașini.

Pauza de producție a fost extinsă acum la două săptămâni

Audi și Porsche, două mărci ale Grupului VW, reduc, de asemenea, producția, deoarece livrările de componente, în mare parte cablaje fabricate în Ucraina, sunt limitate.

Audi a întrerupt luni liniile de producție pentru construirea modelelor A4 și A5 la uzina sa din Ingolstadt, Germania. Producția modelelor A6 și A7 din Neckarsulm a fost, de asemenea, întreruptă.

Porsche a oprit producția modelelor Macan și Panamera la Leipzig până la sfârșitul săptămânii. Producția 911 din Zuffenhausen, lângă Stuttgart, continuă.

BMW a oprit producția la fabrica sa din München și la Dingolfing, cea mai mare fabrică din Europa, inițial pentru o săptămână.

Un purtător de cuvânt al BMW a spus că încă nu este clar când se va relua producția. „Nu avem vizibilitate și suntem în discuții intense cu furnizorii noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Mercedes-Benz a declarat că reduce producția la unele dintre fabricile sale europene, dar își propune să evite opririle complete ale producției.