Vladimir Putin, replică pentru Iohannis. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin

Vladimir Putin, replică pentru Iohannis. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, în urmă cu trei zile, despre inflație și prețul la energie, spunând că singurii vinovați sunt Rusia și Vladimir Putin. Impactul războiului dus de Rusia în Ucraina a afectat multe sectoare ale vieții, în general, iar economia este unul dintre ele. În acest context, președintele rus i-a răspuns astăzi lui Klaus Iohannis.

Vladimir Putin răspunde acuzațiilor lui Iohannis

„Vă transmit dumneavoastră că concluzia pe care ați tras-o nu e cea mai bună. Ne împrumutăm mai scump din cauza inflației crescute, inflație influențată de prețul la energie.

Dacă românii caută pe cineva vinovat, e ușor de identificat, se numește Putin ș Federația Rusă. Guvernul caută să diminueze acest impact. Nu suntem singurii care ne împrumutăm mai scump. Nu se așteaptă nimeni ca acum când inflația e 13% să ne împrumutăm la aceleași sume ca anul trecut. Toate acestea au o singură cauză și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei”, a spus Klaus Iohannis, în urmă cu trei zile.

La rândul său, Putin a răspuns astăzi acuzațiilor făcute de președintele român, spunând că oamenii care știu să citească pot înțelege, „de fapt, ce se întâmplă”.

”În ultima vreme, foarte des aud despre așa numita… să mă scuzați, nu îmi place să mă menționez, mai ales la un astfel de eveniment, dar nu pot să tac.

Toți auzim despre așa numita ”inflația Putinului” din Vest. Eu mereu când văd asta mă gândesc: cine e ținta prostiei date, pentru cei care nu știu să citească și să scrie și atât?

Oamenii care pot să citească înțeleg de fapt ce se întâmplă.  Rusia, cu evenimentele de eliberare a Donbasului, nu e de vină, nu are nicio absolut nicio treabă.

Prețurile de azi care cresc, inflația, problemele cu alimentele și combustibilul sunt rezultatele greșelilor sistemului politico-economic al Statelor Unite și al Europei”, a declarat Vladimir Putin, ca răspuns al acuzațiilor lui Iohannis și ale altor lideri europeni care pun pe seama războiului inflația din ultima perioadă.
Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie ceea ce numește o „operațiune specială” în Ucraina, motivând că oamenii din Donbas trebuie apărați. Războiul a intrat în cea de-a doua lună, provocând mii de morți și peste două milioane de refugiați, cea mai gravă criză a refugiaților din Europa, după al Doilea Război Mondial.
Citește și: