Vladimir Putin, în pericol de a fi eliminat de un grup din serviciile secrete. Cine face declarațiile

Vladimir Putin, în pericol de a fi eliminat de un grup din serviciile secrete. Cine face declarațiile

Un grup din serviciile secrete rusești vrea să-l elimine pe Vladimir Putin și să „restabilească legăturile economice“ cu Occidentul, distruse din cauza războiului din Ucraina, au declarat oficiali ucraineni. Potrivit acestora, modelele luate în considerare ar fi „otrăvire, boală bruscă sau accident“. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos ale acestui articol.

Vladimir Putin, în pericol de a fi eliminat de un grup din serviciile secrete

Oficiali din Ucraina au declarat că un grup format din membri ai serviciilor secrete rusești plănuiesc să-l elimine pe liderul rus, Vladimir Putin, și să „restabilească legăturile economice“ cu Occidentul, care au fost distruse din cauza ofensivei militare în Ucraina.

Metodele luate în considerare sunt otrăvirea, o boală bruscă sau un accident, potrivit unor date furnizate de Direcția Generală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, citate de New York Post.

Rusia și-ar fi format un grup de oameni „influenți“ care intenționează „să-l scoată pe Putin de la putere cât mai curând posibil și să restabilească legăturile economice cu Occidentul, care au fost distruse de războiul din Ucraina“, susține Ministerul Apărării din Ucraina.

Potrivir informațiilor, grupul ar fi pus deja ochii pe Alexander Bortnikov, directorul rus al Serviciului Federal de Securitate și membru al cercului interior al lui Putin, ca succesor al actualului președinte.

Citește și: Zelenski a supraviețuit după cel puțin trei tentative de asasinat în câteva zile, spun rapoarte oficiale

Cine face declarațiile

Între acesta și Vladimir Putin ar fi avut loc o ceartă după ce liderul de la Kremlin ar fi dat vina pe el pentru „greșeli fatale“ săvârșite în invazia lentă și costisitoare a Ucrainei, mai spune directoratul.

„Bortnikov și departamentul său sunt responsabili pentru analizarea stării de spirit a populației Ucrainei și a capacității armatei ucrainene“, afirmă Direcția Generală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

În ceea ce privește acuratețea informațiilor, ucrainenii susțin că au primit informațiile de la surse rusești care „au în vedere diverse opțiuni pentru înlăturarea lui Putin de la putere“, inclusiv un potențial asasinat.

Totodată, schimbarea conducerii poate fi „o încercare de a stabili o cooperare cu autoritățile ucrainene“, pe măsură ce războiul se prelungește, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Reamintim că economia Rusiei este greu încercată de sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații săi din NATO.

Citește și: