Vladimir Putin i-a transmis premierului italian că Rusia nu va înceta focul în Ucraina: „E o decizie prematură“

Vladimir Putin i-a transmis premierului italian că Rusia nu va înceta focul în Ucraina: „E o decizie prematură“

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a spus într-o convorbire telefonică premierului italian, Mario Draghi, că operațiunea sa militară în Ucraina încă nu a ajuns la cel mai avansat stadiu, astfel că nu poate fi vorba despre o încetare a focului. La rândul său, Draghi, alături de Johnson, Biden, Macron și Scholz, s-a declarat împotriva oricărei „slăbiri a hotărârii occidentale“. Mai multe detalii, în continuare.

Putin i-a spus premierului italian că nu va înceta focul în Ucraina

Premierul italian, Mario Draghi, a declarat joi, într-o conferință de presă, că președintele rus, Vladimir Putin, i-a spus, într-o convorbire la telefon, că situaţia din Ucraina nu a ajuns la cel mai avansat stadiu pentru a fi decisă o încetare a focului.

Prim-ministrul Italiei a mai precizat că liderul de la Moscova i-a spus că actualele contracte de gaze rămân în vigoare, precum şi că firmele europene vor continua să plătească livăririle în euro şi dolari.

„Din ce am înţeles, dar s-ar putea să greşesc, conversia plăţii… reprezintă o chestiune internă a Federaţiei Ruse“, a declarat Draghi.

Marți, Boris Johnson, Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi au avertizat, într-o conversație telefonică, „că nu poate exista nicio relaxare a hotărârii occidentale până când oroarea provocată Ucrainei se va termina“, conform Downing Street.

„Prim-ministrul a subliniat că trebuie să judecăm regimul lui Putin după acțiunile sale și nu după cuvintele sale“, a mai scris sursa citată.

Citește și: Promisiunea Rusiei de a reduce unele operațiuni din Ucraina, reală sau doar o manevră pentru a câștiga timp?

Mario Draghi, la un pas să fie linșat la Napoli?

Premierul italian, Mario Draghi, a fost întâmpinat la Napoli de o mulțime furioasă, cu ocazia semnării „Pactului pentru Napoli“ – un plan al guvernului de ajutorare a marilor orașe aflate sub probleme financiare grave.

Potrivit pactului, guvernul italian urmează să acorde celui de-al treilea mare oraș din țară 1,3 miliarde de euro în următorii 20 de ani, ca parte a unui program de ajutorare a orașelor mari cu probleme financiare grave, cu ajutorul finanțării europene pentru Planul Național de Redresare și Reziliență al Italiei.

„«Impozitele cresc, salariile se reduc la jumătate. Cu banii noștri plătiți militarii», au strigat manifestanți «7 Novembre», care au încălcat, timp de aproximativ o oră, zona roșie amenajată în jurul Castel Nuovo, edificiul medieval situat în fața primăriei din Napoli, unde a fost semnat acordul dintre Guvern și municipalitatea napolitana“, notează Il Mattino.

„Scopul planului este de a acoperi decalajele teritoriale, acum insuportabile“, a explicat premierul Mario Draghi.

Citește și: