Vladimir Putin, comparat cu un traficant de droguri

Vladimir Putin, comparat cu un traficant de droguri

Boris Johnson l-a comparat pe Vladimir Putin cu un traficant de droguri care a reușit să atragă națiunile occidentale către livrările de petrol și gaze rusești, înaintea unei călătorii în Orientul Mijlociu în încercarea de a diversifica sursele de import de energie ale Marii Britanii.

Fostul premier britanic, cuvinte dure la adresa lui Putin

Boris Johnson a declarat că Vladimir Putin este ca un traficant de droguri care a făcut ca națiunile occidentale să fie dependente de petrolul și gazele rusești.

„În ultimii ani, Vladimir Putin a fost ca un traficant de droguri, alimentând dependența țărilor occidentale de hidrocarburile sale”, a declarat marți premierul.

„Trebuie să ne debarasăm de această dependență”.

El a spus că invazia Rusiei în Ucraina a „contribuit la declanșarea unei creșteri bruște” a prețului petrolului.

Ce a spus fostul premier despre execuțiile din Arabia Saudită

Întrebat despre execuțiile în masă din Arabia Saudită și despre asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, dl Johnson a subliniat necesitatea de a construi „cea mai largă coaliție posibilă” pentru a răspunde Rusiei.

El a spus: „Cred că ceea ce vede lumea este întoarcerea în Ucraina la tipul de brutalitate, la tipul de bombardament absolut nediscriminatoriu al centrelor civile, al marilor orașe pe care le-am văzut ultima dată pe continentul european acum 80 de ani, este destul de incredibil ce se întâmplă acum pe continentul nostru.

„Trebuie să ne asigurăm că construim cea mai puternică și cea mai largă coaliție posibilă pentru a ne asigura că Vladimir Putin nu reușește, că ne desprindem de hidrocarburile rusești și la asta ne ajută Marea Britanie.”

Parlamentarii s-au aliniat ieri pentru a-l îndemna pe Johnson să anuleze călătoria.

Dar astăzi, el a ieșit spunând că Occidentul trebuie să pună capăt „dependenței” sale de energia rusă.