Marea Britanie recomandă Ucrainei să nu se grăbească să încheie un tratat de pace cu Rusia

Marea Britanie recomandă Ucrainei să nu se grăbească să încheie un tratat de pace cu Rusia

Guvernul se teme că aliații occidentali îl vor împinge pe Zelenski să se mulțumească cu un acord de pace timpuriu. Marea Britanie este îngrijorată de faptul că Statele Unite, Franța și Germania vor împinge Ucraina să „se stabilească” și să facă concesii semnificative în negocierile de pace cu Rusia, a spus The Times.

Ucraina nu trebuie să se grăbească să încheie un tratat de pace cu Rusia

O sursă guvernamentală de rang înalt a spus că există îngrijorări că aliații sunt „exces de dornici” să asigure un acord de pace timpuriu, adăugând că un acord ar trebui să fie ajuns doar atunci când Ucraina se află în cea mai puternică poziție posibilă.

Într-un apel telefonic din weekend, Boris Johnson l-a avertizat pe președintele Zelenski că președintele Putin este un „mincinos și un bătăuș” care se va folosi de discuții pentru a „vă uza și a vă obliga să faceți concesii”. De asemenea, se înțelege că Zelenski și-a exprimat îngrijorarea cu privire la progresul discuțiilor și dacă Moscova le exploata pentru a-și repoziționa și întări forțele.

În plus, Volodimir Zelenski și-a exprimat îngrijorarea cu privire la progresul discuțiilor și dacă Moscova le folosește pentru a se deplasa și a-și consolida forțele.

La data de 29 martie, la Istanbul a avut loc o altă rundă de discuții între Ucraina și Rusia. Delegația ucraineană și-a transmis propunerile și viziunea asupra sfârșitului războiului.

Ucraina mai propune să prevadă în viitorul acord că toate țările garante nu numai că nu se opun aderării la UE, dar ar trebui să ajute în acest proces. Conform Marii Britanii, Rusia folosește negocierile pentru a regrupa trupele și a lansa o a doua ofensivă. În același timp, bombardarea orașelor ucrainene continuă.

Australia va trimite vehicule blindate în Ucraina după cererea lui Zelenski

Australia va trimite vehicule blindate produse la nivel local în Ucraina, după o solicitare a președintelui Volodimir Zelenski, a declarat vineri prim-ministrul australian Scott Morrison. Morrison nu a spus când și câte vehicule, cunoscute sub numele de Bushmasters, vor fi trimise în Ucraina.

„Nu ne trimitem doar rugăciunile, ne trimitem armele, ne trimitem munițiile, ne trimitem ajutor umanitar, ne trimitem toate acestea și armătură. Vom trimite vehiculele noastre blindate, și Bushmaster-urile noastre. Și îi zburăm acolo cu C-17-urile noastre”, a spus Morrison, potrivit CNN.

Zelenski a făcut apel pentru vehiculele blindate în timp ce vorbea joi cu parlamentul Australiei prin intermediul unei linkuri video, spunând că „trebuie să-i ținem înarmați pe cei care luptă împotriva acestui rău”.

„Aveți un vehicul armat foarte bun, Bushmaster, care ar putea ajuta în mod substanțial Ucraina și alte piese de echipament care ne-ar putea consolida poziția în materie de armament. Dacă aveți ocazia să ne împărtășiți acest lucru, v-am fi foarte recunoscători”, a spus Zelenski.