Vladimir Klitschko, apel la țările occidentale pentru oprirea comerțului cu Rusia: „Banii sunt folosiți pentru a ucide. Nu puteţi să nu vedeţi toate crimele“

Vladimir Klitschko, apel la țările occidentale pentru oprirea comerțului cu Rusia: „Banii sunt folosiți pentru a ucide. Nu puteţi să nu vedeţi toate crimele“

Vladimir Klitschko, fratele lui Vitali Klitshko, primarul Kievului, a vorbit despre genocidul comis de forțele lui Putin în Ucraina, făcând apel la țările occidentale să înceteze orice formă de comerţ cu Rusia. La scurt timp după ce președintele Volodimir Zelenski a acuzat anumite state că plătesc petrolul rusesc cu bani pătaţi de sânge, Vladimir Klitschko, a declarat că „banii sunt folosiți pentru a ucide“.

Vladimir Klitschko, apel pentru oprirea comerțului cu Rusia

Vladimir Klitschko, fratele primarului din capitala ucraineană Kiev, a vorbit recent, într-un interviu pentru antena3.ro, despre crimele de război comise de Rusia în Ucraina, dar și de nevoile pe care le are armata ucraineană în acest moment pentru a rezista în luptele cu rușii.

Campionul mondial la box a făcut pe această cale apel la țările occidentale pentru a stopa comerțul cu Rusia. Klitschko a mai spus, de asemenea, că războiul dus de Rusia în Ucraina este brutal, soldându-se cu „pierderi de vieți omeneşti fără sens“.

„E foarte simplu: războiul este brutal. Nu are sens, nu are niciun sens în 2022 distrugerea infrastructurii, uciderea, torturarea civililor, aşa cum am văzut la periferia Capitalei, în Hostomel, Irpin, Mariupol, Harkov. Am văzut pierderi fără sens ale vieţilor omeneşti, civili refugiaţi care erau adunaţi la staţia de tren au fost bombardamenţi cu rachete şi ucişi pe loc, femei, copii. Nu are niciun sens acest război. Distrugerea completă a infrastructurii unei ţări aşa de mari, suntem cea mai mare ţară din Europa şi toate aceste distrugeri nu au niciun sens“, a declarat Vladimir Klitschko.

Fratele primarului din Kiev a mai menționat că Ucraina are nevoie de arme pentru a se putea apăra în lupta cu rușii.

„De aceea e simplu: avem nevoie să ne apărăm. Avem nevoie de arme pentru apărare şi avem nevoie ca aliaţii şi partenerii noştri din lumea liberă să izoleze economic Rusia. Dacă faceţi comerţ cu Rusia, fiecare ban pe care Rusia îl primeşte în buget şi îi umple visteria va fi cheltuit pe arme, rachete, gloanţe care azi ucid poporul nostru, distrug infrastructura noastră. Doar uniţi putem opri această agresiune, putem opri acest război. Dacă nu vom face asta, războiul va merge mai departe, aşa cum spune propaganda rusă, şi au fost vocali în această privinţă când au anunţat că Ucraina este doar începutul“, a spus el potrivit sursei citate.

Citește și: Vladimir și Vitali Klitschko au mers la Bucha, locul în care rușii au omorât peste 300 de oameni: „E genocid“

„Îi rog pe aliații noștri să ne sprijine în izolarea economică a Rusiei“

Vladimir Klitschko a susținut că ce se întâmplă acum cu populația ucraineană „este un genocid“, iar sângele ucrainenilor este și pe mâinile celor care privesc pasiv la războiul din Ucraina.

Acesta i-a îndemnat pe partenerii și aliații Ucrainei să sprijine țara invadată la 24 februarie în izolarea economică a Rusiei.

„Vreau doar să îi rog pe partenerii şi aliaţii noştri să ne sprijine cu arme defensive, să ne sprijine pe partea umanitară şi să ne sprijine în izolarea economică a Rusiei. Nu se poate întâmpla în 2022 ce se întâmplă acum. De la al doilea Război Mondial este prima oară în Europa când o ţară o invadează pe alta, în cazul nostru Rusia invadează Ucraina.

Nu puteţi să nu vedeţi toate crimele. Dacă priviţi pasiv, dacă doar observaţi, atunci sângele ucrainenilor este şi pe mâinile voastre. Fie acţionăm împreună, fie vom fi distruşi. Distruşi diabolic. Asta se întâmplă acum în Ucraina, maleficul ne ucide poporul. Este un genocid ce se întâmplă cu populaţia ucraineană. Şi asta nu se poate întâmpla“, a afirmat Klitschko.