VinFast intră pe piața europeană: ce își propun asiaticii

VinFast intră pe piața europeană: ce își propun asiaticii

Producătorul auto vietnamez VinFast și agenția de promovare economică Germany Trade and Invest lucrează împreună.

Fabrica va construi mașini și autobuze electrice Vinfast, a declarat producătorul auto într-un comunicat. Compania nu a dat o dată țintă pentru momentul deschiderii fabricii.

CEO-ul VinFast, Le Thi Thu Thuy, a declarat că Europa va fi una dintre cele mai importante piețe pentru producătorul auto. „Era transportului de mașini în întreaga lume a luat sfârșit, mai ales că există COVID-19”, a spus ea în declarație. „Trebuie să ai fabricile aproape de piețe pentru a atrage cu adevărat clienții”.

VinFast a devenit primul producător auto autohton cu drepturi depline din Vietnam când modelele sale pe benzină au fost puse în vânzare în 2019. A început să vândă vehicule electrice în Vietnam la sfârșitul anului trecut.

„VinFast vrea să ofere vehicule electronice de înaltă calitate și o experiență specială pentru clienți la prețuri accesibile”, a spus Thuy. „Suntem încrezători că putem găsi un loc pe piața europeană, mai ales că trecerea la vehiculele electronice în Europa este clară.”

Modele noi dar și o fabrică

Thuy, care este vicepreședintele părintelui VinFast, Vingroup, a preluat luna trecută funcția de CEO VinFast, când directorul executiv german Michael Lohscheller, fost șef al Opel, a demisionat în mod neașteptat din motive personale.

Fabrica ar putea construi până la 250.000 de mașini pe an, producția începând în jurul anului 2025.

Lohscheller a creat o listă scurtă de cinci locații pentru fabrică înainte de a părăsi producătorul de automobile, a declarat Thuy.

„Dintre acestea, două sunt încă în cursă”, a spus ea, fără a dezvălui care au fost.

O delegație Vinfast a vizitat unul dintre site-urile potențiale, a spus Thuy.

VinFast intenționează să lanseze vânzările de vehicule complet electrice importate din fabrica sa din Hai Phong, Vietnam în Germania, Franța și Țările de Jos în primăvară. Va folosi un model de distribuție similar cu cel al Tesla, care nu se bazează pe dealeri francizați, ci vinde online și prin magazine deținute de companie.

„Felicităm VinFast pentru decizia sa de a veni în cea mai mare economie a Europei și în centrul automobilistic al continentului”, a declarat directorul general al GTAI, Robert Hermann, în declarație. „Mobilitatea se schimbă dramatic în Germania și se așteaptă să o facă și mai mult sub noul guvern. Suntem încântați să asistăm VinFast în găsirea locației sale ideale și înființarea unui magazin în Germania”, a spus el.

VinFast și-a prezentat flota completă de vehicule electrice la CES din Las Vegas, inclusiv două SUV-uri electrice, VF 8 și VF 9. Ambele au fost proiectate de Pininfarina din Italia.

Citește și: