Amazon și Stellantis vor să lupte cu Tesla: ce planuri au cei doi parteneri

Amazon și Stellantis vor să lupte cu Tesla: ce planuri au cei doi parteneri

Amazon și Stellantis au semnat mai multe acorduri.

Amazon și Stellantis au declarat că vor colabora pentru a dezvolta mașini și camioane cu software-ul Amazon în tablourile de bord și vor implementa camionete electrice produse de Stellantis în rețeaua de livrare a Amazon.

Acordurile extind eforturile Amazon de a obține o poziție mai mare în industria transporturilor și ar putea ajuta Stellantis să reducă decalajul față de Tesla în dezvoltarea de vehicule cu funcții de infotainment sofisticate, alimentate de software, care sunt conectate la cloud-ul de procesare a datelor.

Amazon și Stellantis au spus că vor colabora pentru a dezvolta software pentru sistemele de infotainment „cabina digitală” ale vehiculelor Stellantis, care vor începe să fie lansate în 2024. Stellantis a spus că va folosi tehnologia Amazon Alexa pentru funcții controlate vocal, „navigație, întreținere a vehiculelor, piețe de comerț electronic, și servicii de plată.”

Marii operatori de flote de livrare de comerț electronic, cum ar fi Amazon, vor fi cheie pentru determinarea câștigătorilor și învinșilor, deoarece producătorii auto consacrați concurează cu startup-urile pentru a electrifica sistemul mondial de livrare a pachetelor.

Chief Software Officer Stellantis, Yves Bonnefont, a declarat în timpul unei conferințe telefonice că utilizarea de către producătorul auto a software-ului Android pentru vehicule va „evolua în timp”.

Un parteneriat interesant

De asemenea, Amazon va ajuta Stellantis să accelereze dezvoltarea de noi produse digitale și să „îmbunătățească calificarea forței de muncă globale a Stellantis”. Stellantis și alți producători auto consacrați se luptă pentru a se potrivi cu capacitatea Tesla de a implementa rapid noi funcții pentru vehicule și servicii de abonament generatoare de venituri, folosind software-ul furnizat prin cloud.

Ca parte a parteneriatului, Stellantis va folosi Amazon ca „furnizor de cloud preferat” pentru a furniza rețeaua mobilă și puterea de calcul de care vor avea nevoie viitoarele vehicule.

Conform a ceea ce Stellantis a spus că este un acord separat, Amazon va fi primul client pentru noua linie de autoutilitare electrice a lui Stellantis, care urmează să fie lansată în 2023. Companiile au declarat că intenționează să scoată pe drum mii de autoutilitare electrice Stellantis Ram ProMaster în fiecare an.

Amazon are un acord anterior pentru a cumpăra până la 100.000 de camionete electrice de la startup-ul Rivian Automotive.

Citește și: