09 apr. 2022 | 11:17

VIDEO: Trei case și două mașini au ars într-un incendiu violent în Alba. Un bărbat s-a ales cu arsuri pe față și mâini

ULTIMA ORĂ
VIDEO: Trei case și două mașini au ars într-un incendiu violent în Alba. Un bărbat s-a ales cu arsuri pe față și mâini

Un incendiu de proporții s-a produs, sâmbătă dimineața, în județul Alba. Trei case din comuna Bistra (Apuseni) au fost grav afectate de flăcări, care au produs pagube şi la două mașini. Pentru localizarea şi stingerea focului au intervenit pompierii militari cu şase autospeciale cu apă şi spumă. Alarma a fost dată în jurul orei 6.40, în localitatea Bistra, județul Alba.

Incendiu în județul Alba. Trei case și două mașini au fost afectate

Trei locuințe din Bistra, o comună din Apuseni, au ars parțial, sâmbătă dimineaţa, într-un incendiu care a produs pagube şi la două autoturisme, pentru localizarea şi stingerea flăcărilor intervenind, cu şase autospeciale cu apă şi spumă, atât pompieri militari, cât şi voluntari.

Au fost afectate de incendiu două mașini, o anexă (aproximativ 10 mp), un perete al unei locuințe (aprox. 6 mp), o locuință (în jur de 10 mp + bucătăria de vară, aprox. 15 mp), o locuință (cca 70 mp) și o altă locuință (aproape 6 mp).

Un bărbat a primit îngrijiri medicale

Trei case dintr-o comună din Apuseni au fost grav afectate de acest incendiu. Focul a produs pagube și la două autoturisme aflate în împrejurimi. De asemenea, a fost nevoie de acordarea primului ajutor medical de către echipajul SMURD unui localnic, în vârstă de 49 de ani, care a suferit arsuri superficiale la nivelul membrelor superioare şi la faţă.

Flăcări violente şi degajări mari de fum

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, în momentul în care au ajuns forțele de intervenţie la locul incendiului, focul se manifesta cu flăcări violente şi degajări mari de fum. Astfel, pompierii militari din Câmpeni, care au acţionat cu patru autospeciale cu apă şi spumă, au primit ajutorul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Baia de Arieş şi Abrud, cu alte două autospeciale.

S-au înregistrat pagube

Flăcările uriașe au afectat trei case, o bucătărie de vară, o anexă şi două autovehicule. Reprezentanții ISU Alba au transmis că lucrează la stabilirea cauzei producerii incendiului. Stația de pompieri Câmpeni a intervenit cu patru autospeciale și un echipaj de prim ajutor pentru localizarea și stingerea focului declanțat în localitatea Bistra, pe strada Turzii.

Pompierii au intervenit și în Suceava

Vineri, ISU Suceava a intervenit pentru stingerea unui incendiu în localitatea Marginea. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru atacuri de panică, arsuri si contuzii.

Incendiul a afectat două gospodării, cu locuinţe şi anexe gospodăreşti, flăcările extinzându-se şi la anexele dintr-o a treia gospodărie. Flăcările au fost favorizate și s-au extins cu rapiditate din cauza vântului puternic (cod galben meteo), dar şi din cauza materialelor majoritare din lemn ale construcţiilor afectate. În momentul de față, incendiul este localizat si se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare, dar și pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de foc”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

La fața locului au acționat pompieri militari și civili cu 10 autospeciale de stingere, dar și o ambulanță SMURD B2.