03 oct. 2022 | 18:15

VIDEO Televiziunea lui Putin prezintă imagini cu Apocalipsa: „În așteptarea războiului nuclear”

ULTIMA ORĂ
VIDEO Televiziunea lui Putin prezintă imagini cu Apocalipsa: „În așteptarea războiului nuclear”

Televiziunea de propagandă a lui Vladimir Putin a prezentat o secvență înfricoșătoare „în așteptarea conflictului nuclear”. Filmări sinistre difuzate de NTV, deținută de Gazprom, loialul Kremlinului, au evidențiat exploziile nucleare și consecințele „Armagedonului”. Imaginile dau fiori.

Imagini apocaliptice difuzate de propaganda rusă

Propaganda TV a lui Vladimir Putin a difuzat secvențe înfricoșătoare care pun în evidență efectele devastatoare pe care le poate avea o explozie nucleară. În imagini se pot vedea norii în formă de ciupercă, caracteristicile unui atac de distrugere în masă, dar și măștile de gaze care ar trebui folosite de oameni.

„În așteptarea conflictului nuclear. Cum armele de distrugere în masă au devenit parte a jocului geopolitic”, este mesajul difuzat de televiziunea NTV în cazul unui conflict nuclear.

Moscova amenință cu arme nucleare Ucraina și NATO

Decizia de a face publice astfel de imagini apocaliptice vine în contextul în care se intensifică presiunea asupra lui Vladimir Putin privind folosirea armamentului nuclear în Ucraina.

Paranoic și bolnav, Vladimir Putin devine din ce în ce mai îndrăzneț și mai secretos cu tacticile sale pe câmpul de luptă, au avertizat surse din interiorul Kremlinului. Se spune că dictatorul rus ia decizii pripite fără să-și consulte șefii militari, în încercarea de a-și susține invazia greșită a Ucrainei.

Ținându-și generalii la distanță, sursele spun că Putin „își pierde orice coordonare” și a încetat să mai comunice cu oamenii săi. În schimb, se pare că președintele Rusiei încearcă să evite o înfrângere zdrobitoare, stârnind temeri că ar putea declanșa un conflict nuclear devastator pe măsură ce devine din ce în ce mai disperat. Elita Moscovei și-a pierdut încrederea în liderul lor din cauza acțiunilor de pe front, notează The Sun.

Aceleași surse au sugerat că recenta anexare a patru regiuni ucrainene – cea mai mare de la Al Doilea Război Mondial – și amenințările nucleare la adresa Occidentului sunt încercări prin care Putin vrea să lase o moștenire puternică și durabilă.

NATO pune în alertă statele membre

În contextul amenințării cu Apocalipsa, NATO a trimis o alertă de informații către țările sale membre, avertizând asupra mobilizării submarinului nuclear rusesc (K-329 Belgorod), care transportă racheta nucleară Poseidon, cunoscută ca „Arma Apocalipsei”. Nava subacvatică a fost lansată la apă în luna iulie, iar acum ar fi scufundată în apele arctice după posibila sa implicare în sabotarea gazoductului Nord Stream, potrivit mai multor surse neoficiale.

Alianța occidentală se teme că misiunea submarinului rus este acum de a testa supertorpila Poseidon, un proiectil de 24 de metri capabil să transporte un focos nuclear de aproximativ două megatone și una dintre cele șase arme strategice rusești abia dezvoltate.