VIDEO Șerpii pot avea picioare acum, datorită tehnologiei: ce a creat un inventator

VIDEO Șerpii pot avea picioare acum, datorită tehnologiei: ce a creat un inventator

Grozav, le dau picioarele șerpilor acum! Sau, așa cum a susținut un vlogger științific, șerpii au acum picioare „în spate”.

Într-un videoclip recent încărcat, creatorul și autoproclamatul iubitor de șerpi Allen Pan a spus că „se simte rău pentru șerpi” pentru că „și-au pierdut picioarele” din cauza evoluției. Pentru a îndrepta această nedreptate, el a ajuns să facă un exoschelet robotic pentru ei, în efortul de a-i ajuta să-și „găsească” picioarele pierdute.

Rezultatul? Un exoschelet imprimat 3D, care a făcut un piton să meargă.

Când tehnologia o ia razna: șerpii sunt patrupezi acum

Pan a subliniat faptul că picioarele șerpilor nu au dispărut în întregime – ele există în timp ce șerpii sunt în uter, iar când se nasc, au încă structuri asemănătoare picioarelor vestigiale.

„Se pare că șerpii chiar au două picioare atunci când sunt embrioni”, a spus vloggerul, „dar ADN-ul lor este complet stricat, așa că genele care ar trebui să crească două picioare, cresc, în schimb, două penisuri”.

„Nu pot merge pe acestea”, a adăugat el.

După o încercare inițială care nu prea a funcționat conform planului, Pan a optat pentru o versiune 2.0 a exoscheletului cu patru picioare – două în față și două în spate, lucru care este similar cu scincul occidental cu trei degete, o șopârlă cu patru picioare micuțe. Din păcate, șarpele nu “decide” încă pe unde merge robotul, deși Hackaday a speculat cum ar putea fi realizat și acest lucru.

Pentru a testa instalația creată, Pan a contactat un crescător de șerpi care a reușit să introducă un piton galben mare în proteza respectivă, pentru a putea merge cu picioarele robotice.

„Nu pot trece peste imaginea șarpelui care se târăște în exoscheletul său robotic”, a spus vloggerul științific.

Și sincer, nici noi nu putem. Poți să te uiți la video-ul de mai jos, ca să vezi cât de ciudat arată.