VIDEO Primele imagini The Godfather, restaurate 4K, sunt online: cum arată Nașul, la 50 de ani de la lansare

VIDEO Primele imagini The Godfather, restaurate 4K, sunt online: cum arată Nașul, la 50 de ani de la lansare

Pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a capodoperei lui Francis Ford Coppola, „The Godfather”, Paramount Pictures va lansa toate cele trei filme, din trilogia epică, în format 4K Ultra HD, pentru prima dată, în data de 22 martie 2022.

Toate cele trei filme au fost meticulos restaurate sub atenta supraveghere a lui Coppola.

Lansat pe 24 martie 1972, „The Godfather” a prins extrem de bine atât la public, cât și la critici. Bazat pe cea mai bine vândută carte scrisă de Mario Puzo, „Nașul” a fost filmul cu cele mai mari încasări din 1972 și a câștigat trei premii Oscar, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal (Marlon Brando) și cel mai bun scenariu adaptat de Puzo și Francis Ford Coppola (care a primit, de asemenea, o nominalizare pentru cel mai bun regizor).

În total, „The Godfather” a primit 11 nominalizări la premiile Oscar, de acestea bucurându-se inclusiv Al Pacino, James Caan și Robert Duvall, pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

Între timp, „Nașul” a devenit unul dintre cele mai importante filme din secolul XX, înscriindu-se cu succes în lista celor cult.

Primele imagini din „The Godfather”, restaurate 4K

Noua lansare 4K Ultra HD pentru cea de-a 50-a aniversare a reprezentat un proces lung de restaurare minuțioasă a tuturor celor trei filme. Acest lucru s-a întâmplat pe parcursul a trei ani.

Filmul a fost restaurat ultima dată în 2007 și folosind acea restaurare ca punct de pornire, echipa a petrecut mii de ore pentru a se asigura că fiecare cadru a fost evaluat pentru a crea o imagine fără reproșuri, rămânând fidelă aspectului și senzației originale din cele trei filme.

În acest clip exclusiv, publicat de ScreenRant.com, arhivarul de film, James Mockoski și editorul/artistul restaurator, Robert Schafer, discută despre procesul de restaurare, punând una lângă alta câteva imagini ale filmului, de dinainte, dar și de după.

Citește și: