VIDEO Mai degrabă un film cu final pe care îl alegi decât un joc, Immortality vine de la Netflix și e gratuit pentru abonați

VIDEO Mai degrabă un film cu final pe care îl alegi decât un joc, Immortality vine de la Netflix și e gratuit pentru abonați

În anii `90, au apărut o serie de jocuri fotorealiste care păreau imposibile pentru PC-urile de la acea vreme. Explicația stătea în faptul că, de fapt, nu vedeai cadre dintr-un joc randat, ci secvențe video, o colecție de filme cu care puteai interacționa. Dintr-un punct de vedere, asta face și noul Immortality pe Android și iOS.

Immortality a făcut deja valuri în această vară după lansare pe Xbox Series X/S și PC. Acum, cu ajutorul Netflix, aceeași experiență ajunge și pe mobile. Ca referință, acest joc este cel mai nou proiect de la Sam Barlow, creatorul Her Story. Jucabil pe Android și iOS, dacă ești abonat la îndrăgitul serviciu de streaming, nu trebuie să plătești pentru a te bucura de el. În contextul în care este unul dintre cele mai apreciate titluri din ultimul an, s-ar putea să-ți pară rău dacă nu îl încerci.

Immortality, un fel de thriller în care tu ești detectivul

Similar cu proiectele anterioare de la Sam Barlow, Immortality este un omagiu adus jocurilor cu clipuri video filmate din anii 90. În acest joc, trebuie să descoperi soarta actriței ficționale Marissa Marcel. Trebuie investighezi ce s-a întâmplat cu ea prin vizionarea de clipuri din trei filme care nu au mai fost lansate, dar și secvențe video din spatele camerelor de filmat.

Ca să înțelegi mai bine de ce este foarte improbabil ca acesta să nu fie un joc care să te țină cu ochii lipiți de ecranul smartphone-ului, merită să ai în vedere că, pentru scenariul și povestea jocului, Barlow a colaborat cu două scenariști cu experiență, Allan Scott și Amelia Grey. Printre alte proiecte, cei doi sunt responsabili de Queen`s Gambit și Mr. Robot, iar acum și-au trecut și Immortality pe CV. În situația în care îți plac poveștile memorabile și ești deja utilizator de Netflix, aruncă o privire pe acest titlu.